Cu ajutorul unei campanii de ultim moment și o investiție financiară semnificativă, Hillary a câștigat primarele din Kentucky, cu 0,5% mai multe voturi decât Bernie Sanders, care nu se lasă descurajat – într-un stat în care Hillary avea cu 35% mai mult decât Barack Obama în 2008 și unde familia sa rădăcini politice vechi de decenii.

Sanders a obținut, în schimb, victoria în Oregon și a declarat, la un miting electoral, că, în ciuda presiunilor care se fac pentru a abandona cursa, va rămâne până la final.

Clinton vs Europa de Est

Pe de altă parte, fostul președinte american Bill Clinton a criticat „putinizarea” Poloniei și Ungariei, iar replicile nu s-au lăsat așteptate. Liderul conservatorilor polonezi, Jaroslaw Kaczynski, a reacţionat dur, recomandându- i să consulte un medic.

Bill Clinton spusese că polonezii şi ungurii „au decis că democrația înseamnă prea multe probleme și ei vor un guvern în stilul lui Putin”. „Dacă cineva afirmă că astăzi în Polonia nu există democraţie, persoana aceea ar trebui examinată medical”, a spus Kaczynski. Și ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, a criticat declaraţiile lui Clinton. „Nimeni, nici chiar Clinton, nu-i poate jigni pe unguri, care au luptat pentru libertatea lor și zeci de mii de oameni şi-au sacrificat vieţile”, a spus el.