Conducerea Camerei Deputaţilor a luat, vineri, în discuţie alte două cereri trimise de DNA, referitoare la Elena Udrea, una privind încuviinţarea urmăririi penale ca urmare a nerespectării controlului judiciar şi o alta de reţinere şi arestare preventivă pentru nerespectarea controlului judiciar. 

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, vineri, ca şi în cazul cererilor anterioare, să le trimită Comisiei Juridice, pentru raport.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că în plenul de luni este posibil să fie supuse votului trei dintre cererile DNA, două privind încuviinţarea ridicării imunităţii în dosarele ”Gala Bute” şi ”Microsoft” şi una de încuviinţare a arestării preventive.

”Luni, în plen, vom avea susţinerea din partea doamnei deputat, dacă este cazul, a punctului său de vedere şi votul cu bile. Asta ne aduce în situaţia în care, dacă începem la 17.30 şedinţa, probabil că pe la ora 21,00 vom încheia, pentru că se va vota fiecare cerere în parte prin vot secret, cu bile”, a mai spus Zgonea.