Camelia Smicală își va primi cei doi copii înapoi. Coșmarul s-a terminat pentru femeie stabilită în Finlanda, scrie retetesivedete.ro.

Într-o declarație surpriză, pe o rețea socială, Camelia Smicală a anunțat că reprezentanți ai serviciilor sociale finlandeze au vizitat-o și „au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă”.

„Avem vești bune: Socialul a fost azi în vizită la noi acasă și au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă. Au fost extrem de amabili și prietenoși. Ceva s-a întâmplat. Slavă Domnului! Doamne ajută! Vă iubim pe toți”, a scris ea pe Facebook.

Povestea Cameliei Smicală, medic originar din Piatra-Neamț, stabilit în Finlanda după căsătorie, a ajuns în atenția presei internaționale în 2015, când aceasta a amenințat că pleacă de acasă împreună cu cei doi copii ai săi, în urma abuzurilor soțului său finlandez. Bărbatul a anunțat autoritățile, care au descins în forță în locuința lor și i-au luat copiii.

Cinci ani, copiii au trăit separat

De atunci, au existat numeroase demersuri, inclusiv la nivel parlamentar și guvernamental pentru rezolvarea situației. Niciuna nu a avut însă, succes. Inclusiv în România au existat numeroase proteste împotriva autorităților finlandeze, pentru a se obține returnarea copiilor la mama lor.

Camelia Smicală își va primi cei doi copii înapoi. Coșmarul s-a terminat pentru femeie stabilită în Finlanda

Timp de cinci ani, copiii româncei au trăit separați unul de celălalt și de părinți. Asta în ciuda faptului că și-au exprimat dorința de a se întoarce la acasă, la mama lor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE