„Cămătarii” şi „Sportivii” merg din nou la puşcărie

„Cămătarii” şi „Sportivii” merg din nou la puşcărie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat astăzi o decizie definitivă în dosarul în care membri ai două clanuri rivale de interlopi – „Cămătarii” şi „Sportivii” – au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni comise cu violenţă, inclusiv împuşcături în plină stradă.

Vasile Balint zis „Sile Cămătaru” a fost condamnat definitiv la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, deşi, iniţial, fusese condamnat 7 ani. În schimb, fratele său, Ion Balint zis „Nuţu Cămătaru” (foto), a rămas cu pedeapsa de la Curtea de Apel Bucureşti - de 5 ani şi 5 luni închisoare cu executare. De asemenea, Radu Cristian Roşca, unul din liderii clanului „Sportivilor”, a fost condamnat la 9 ani închisoare.

Grupările infracționale organizate, cunoscute sub denumirile „Cămătarii” și „Sportivii”, erau specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență - șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 — 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spațiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București, situații ce au avut drept consecință directă punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a mai multor persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Membrii grupării „Cămătarilor, în frunte cu liderii lor, Nuţu şi Sile, au mai executat ani grei de închisoare pentru cămătărie şi proxenetism, iar „Sportivii” au intrat după gratii pentru furtul armelor de la Ciorogârla, când au spart depozitul unităţii militare, de unde au furat mai multe arme de foc automante, inclusiv o mitralieră de companie.