Evenimentul Zilei > Politica > Călin Popescu Tăriceanu vrea restructurarea guvernului. BREAKING NEWS
Călin Popescu Tăriceanu vrea restructurarea guvernului. BREAKING NEWS

Călin Popescu Tăriceanu vrea restructurarea guvernului. BREAKING NEWS

Președintele Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) Călin Popescu Tăriceanu a cerut restructurarea guvernului Dăncilă. Liderul ALDE susţine că aceasta este singura varianta prin care se poate pune punct crizei politice.

"Nu îmi schimb părerile, sunt consecvent. Acest moment de criză politică se poate depăşi foarte uşor prin restructurare, premierul este cel care are cuvântul decisiv în această privinţă", a declarat Calin Popescu Tăriceanu. 

Acesta a mai susținut același lucru la începtului lunii mai, când declara că "acest subiect ţine aproape exclusiv de resortul premierului, care are responsabilitatea cabinetului”.

„Eu mi-am spus punctul de vedere. Mi-l păstrez. Cred că ar fi fost, în acest moment, utilă o restructurare, dintr-un motiv foarte clar: preşedintele văd că este dispus la fiecare propunere de remaniere care este determinată nu de necesitatea schimbării unor miniştri pentru lipsa de performanţă, ci pentru că urmează să plece la Bruxelles în calitate de eurodeputaţi, sunt motive obiective şi chiar şi în aceste situaţii preşedintele face acelaşi joc, pe care l-a făcut de un an încoace, de a bloca activitatea Guvernului. De aceea cred că soluţia restructurării Guvernului ar fi fost una foarte eficientă, dar, în final, este de resortul premierului", a mai spus Tăriceanu.