Călin Popescu Tăriceanu, fost premier al României, a vorbit despre posibilitatea ca țara noastră să găzduiască o etapă de Formula 1. Omul politic a povestit că, la un moment dat, el și Ion Țiriac au discuta ceastă variantă cu Bernie Ecclestone, fost director executiv al „Marelui Circ”.

„La un moment dat, împreună cu Ion Țiriac, am fost la o cursă sau la un meci de fotbal unde ne-am întâlnit cu celebrul Bernie Ecclestone și am discutat foarte serios cu el problema discutării unei curse de Formula 1 în România.

Sigur că în primul rând trebuie să ai un circuit, iar în al doilea rând trebuie să ai o infrastructură turistică adaptată să primească echipele. Din punct de vedere turistic, cel mai bine ar fi ca acest circuit să se situeze undeva mai aproape de granița de vest ca să poți să aduci turiști din Ungaria, Austria, Italia, din centrul Europei.

Pentru o țară, un circuit de Formula 1 nu este o activitate care să aducă direct profit. Aduce profit pentru cei care lucrează în industriile de servicii, turism, însă, cursa de Formula 1 este un eveniment de relații publice extraordinar. În ziua de astăzi, fără să ai un PR puternic, dacă vrei să te promovezi ca țară, nu ai foarte multe soluții. Dacă vrei să dai o altă imagine a țării tale, trebuie să faci un lucru de genul ăsta, care înseamnă o investiție de, probabil, 150 de milioane de euro.

Aceste cifre nu sunt scoase din burtă. Am discutat cu organizatorii Marelui Premiu al Turciei de la Istanbul. Și Ungaria a folosit Marele Premiu tot ca un element de promovare a imaginii”, a spus Tăriceanu pentru prosport.ro.