A murit un politician din PNL. Era unul dintre cei mai respectați oameni

A murit un politician din PNL. Era unul dintre cei mai respectați oameni A murit un politician din PNL. Era unul dintre cei mai respectați oameni. Sursa foto: Arhiva EVZ

Unul dintre cei mai respectați politicieni din PNL Cluj a murit la 63 de ani. El a deținut și funcția de decan al Facultății de Psihologie din cadrul UBB.

Călin Felezeu,consilier județean al partidului PNL și un reputat specialist în istoria otomană, a murit la doar 63 de ani. El a deținut și funcția de decan al Facultății de Psihologie din cadrul UBB. Tragica veste a fost anunțată de Consiliul Județean Cluj.

Consiliul Județean Cluj a anunțat tragica veste

„Consiliul Județean Cluj își exprimă profundul regret prilejuit de trecerea la cele veșnice a consilierului județean profesor universitar doctor Călin Felezeu, fost decan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babes-Bolyai. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

Ne puteți urmări și pe Google News
Călin Felezu

A murit Călin Felezu. Sursa foto Facebook

Călin Felezu, un om apreciat în Cluj

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a declarat că speră ca Dumnezeu să-l aibă în paza sa pe profesorul și consilierul județean Călin Valentin Felezeu. El a mai spus că toată lumea care l-a cunoscut pe acesta este devastată.

„Când o frunză cade din copac întreaga pădure e tristă! Dumnezeu să-l aibă în paza sa! Să-i fie țărâna ușoară, colegului nostru, profesor și consilier județean Călin Valentin Felezeu!”, a spus, la rândul său, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Cine a fost Călin Felezeu

Domnul profesor, Călin Valentin Felezeu, s-a născut pe 15 martie 1960, în Ocna Mureș, județul Alba. În anul 1979 a absolvit cursurile Liceului de Filologie Istorie, Ady Șincai din Cluj Napoca, iar în 1984 pe cele ale Facultății de Istorie și Filozofie din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca.

În anul 1996 a devenit doctor în Istorie Universală – Istoria Imperiului Otoman, în cadrul aceleiași Universități „Babeș Bolyai”. Între anii 2006 și 2007, el a fost director adjunct al Institutului Cultural „Dimitrie Cantemir” din Instambul. A scris 18 cărți și 85 de articole științifice.

Acesta a fost căsătorit 40 de ani și a avut două fete, Ioana și Raluca. El a fost consilier local și județean, dar a ocupat și funcții în structurile de conducere ale societăților comerciale patronate de Consiliul Local Turda.