Zona cea mai afectată este California de Nord. Mii de locuitori au fost evacuaţi şi sute de case sunt în pericol să fie distruse de flăcări.

Distanţa pe care aceste incendii se întind variază de la doi acri, la 750 de acri. În sudul oraşului San Francisco un incendiu puternic care a distrus câteva case şi a blocat o autostrada a fost stins de echipele de pompieri în proporţie de 90%.

Purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri, Paul Van Gerwen a declarat, citat de CNN, faptul că "au fost înregistrate progrese importante în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi sperăm ca şi astăzi să avem rezultate bune".

Ordinul de evacuare rămâne în vigoare pentru cel puţin 2.000 de persoane care au fugit din calea flăcărilor începând de vineri seara. Peste 650 de pompieri încearcă acum să stingă incendiile.

Cel mai mare focar, stabilit la sud de oraşul Hope şi-a dublat mărimea, din cauza vânturilor puternice. Astfel, peste 40.000 de acri au fost arse. Două alte incendii puternice, aflate la o distanţă de 1,5 kilometri unul de altul ameninţă să se unească şi să distrugă oraşul Roswell, aflat la 50 de kilometri.

(14:20)