Evenimentul Zilei > Sport > Calificare spectaculoasă în turul III a lui Radu Albot! Care va fi următorul adversar al moldoveanului
Calificare spectaculoasă în turul III a lui Radu Albot! Care va fi următorul adversar al moldoveanului

Calificare spectaculoasă în turul III a lui Radu Albot! Care va fi următorul adversar al moldoveanului

Tenismenul Radu Albot a reușit să se califice în turul III al turneului Australian Open. Moldoveanul a avut un meci de senzație.

Sportivul din Moldova a jucat împotriva lui Robert Bautista-Agut, în vârstă de 31 de ani. Radu Albot a reușit să treacă de numărul 13 mondial și să se califice în turul III al turneului de Grand Slam, de la Australian Open.

A doua victorie pentru Radu Albot la Australian Open

După ce l-a eliminat pe numărul 13 mondial, Roberto Bautista-Agut, jucătorul de 31 de ani a trecut și de australianul O’Connell Christopher, locul 121 ATP, scor 6-2, 7-5, 7-6.

Albot îl va întâlni în runda a treia pe tenismenul norvegian, Ruud Casoer, în vârsta de 22 de ani. Norvegianul este clasat pe locul 28 mondial.

Radu Albot este singurul tenismen moldovean care a participat pe tabloul principal la toate turneele de Mare Șlem.

Cine este Radu Albot

Radu Albot este un jucător de tenis profesionist din Republica Moldova. Conform performanțelor sale, el este cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile.

În luna august 2014 el a reușit să ajungă în premieră pentru Moldova în prima rundă la turneul US Open, unde însă a pierdut în fața francezului Gilles Simon în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-2.

În cariera sa, moldoveanul a câștigat un turneu de tip Challenger în Fergana, Uzbekistan; 14 turnee de tip Futures la simplu. El este membru permanent al echipei Moldovei la Cupa Davis.

La 27 iulie 2015, Radu Albot a intrat în TOP 100 ATP la simplu, devenind primul și singurul moldovean care a reușit această performanță