„Căldură în case, mai devreme!”. Firea vrea să încălzească Capitala. Anunț bombă

„Căldură în case, mai devreme!”. Firea vrea să încălzească Capitala. Anunț bombă

Gabriela Firea le dă o veste bună cetățenilor din Capitală. Fostul primar pune la punct un proiect de lege pentru grăbirea procesului de termoficare.

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea susţine că printre primele iniţiative legislative pe care le va avea în calitate de senator de Bucureşti va fi cea privitoare la modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic.

Căldura vine mai devreme

„Caldura in case, mai devreme! Printre primele initiative parlamentare ca senator de Bucuresti va fi cea privitoare la modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic.

Voi depune imediat dupa depunerea juramantului un Proiect de lege de amendare a unei Legi de Termoficare, astfel incat toamna sa se poata furniza caldura mai devreme in apartamente si institutiile racordate, fata de cat prevede acum cadrul legislativ”, spune Firea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Care este primul pas care trebuie făcut ca bucureștenii să primească căldură?

„Un prim pas in aceasta directie l-am facut ca primar general, in 2018 cand, la solicitarea noastra, a fost modificata hotararea de guvern 117/1994.

Am solicitat atunci modificarea intervalului de timp calculat ca referinta : media pe 3 zile intre orele 20,00 si 6,00, pentru care se asteaptau 10 grade prin lege.

Anterior, ani de zile, s-a dat drumul foarte tarziu la caldura, pentru ca intervalul era 18,00 - 6,00. Foarte mare! Deci, se dârdâia toamna tarziu in case”, a adăugat fostul primar din Capitală.

„Oamenii îmi spun că le este frig”

„La cererea cetatenilor care imi scriu si acum ca le este frig in case din cauza acestor restrictii legale, propun micsorarea si mai mult a acestui interval, cu inca 2-3 ore.

Astfel incat in momentul in care se resimte deja rece in apartamente si birourile racordate la sistemul centralizat sa se poata furniza agentul termic.

Acest lucru se poate realiza prin lege votata in Parlament, cum am precizat anterior, sau printr-o hotarare a Guvernului (cadrul legal existent in prezent este art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16.05.2018).

Propun, de asemenea, ca persoanele si familiile care cer amanarea livrarii agentului termic, din cauza problemelor financiare, sa fie sprijinite, astfel incat sa nu se imbolnaveasca, stand in frig, in propria casa”, mai susţine Gabriela Firea în postarea de pe Facebook.