Evenimentul ZileiActualitate„Câinii Roșii” de la Dinamo merg la filmul „Câini”

„Câinii Roșii” de la Dinamo merg la filmul „Câini”

„Câinii Roșii” de la Dinamo merg la filmul „Câini”
Jucătorii echipei F.C. Dinamo, „Câinii Roșii”, cum sunt recunoscuți în fotbalul românesc, vor urmări filmul Câini, în regia lui Bogdan Mirică, la o proiecție specială dedicată lor. Evenimentul va avea loc luni, 10 octombrie, începând cu ora 19.00, la Băneasa Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, iar un număr de bilete va fi pus în vânzare pentru spectatori.

Aceștia vor putea urmări thriller-ul în compania dinamoviștilor, a antrenorului Ioan Andone și a staff-ului echipei. Regizorul Bogdan Mirică și actorii Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec vor fi prezenți la proiecție și le vor povesti invitaților despre Câini.

Câini rulează pe marile ecrane din România din 23 septembrie, având o distribuție impresionantă, majoritar masculină: Dragoș Bucur (foto jos), Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec.

Filmul este o combinație de thriller și western a cărui acțiune se petrece în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

Câini a fost lansat și în Franța pe 28 septembrie, fiind lăudat de marile publicații franceze. „După Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu sau Cristian Mungiu, noua senzație a cinema-ului din Estul Europei se numește Bogdan Mirică. O adevărată descoperire”, apreciază Time Out Paris. Le Figaro scrie: „o Europă nebună clocotește în acest debut foarte promițător”.

Câini este primul lungmetraj al lui Bogdan Mirică, scenaristul și co-regizorul serialului HBO Umbre.

Filmul este nominalizat la European Discovery 2016, la Premiile Academiei Europene de Film, a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Cannes, Trofeul Transilvania la TIFF 2016 și două premii la Festivalul de la Sarajevo: Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun actor – Gheorghe Visu, și Mențiunea Specială a Juriului. În această toamnă, filmul este proiectat în festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite și Italia.

Câini este produs de 42 Km Film (Marcela Ursu) și EZ Films (Elie Meirovitz), și co-produs de Argo Film (Stephan Komandarev). Co-producția Franța-România- Bulgaria-Qatar a fost realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centre national du cinéma et de l’image animée din Franța, CNC Bulgaria, Canal +, Eurimages și Fundația GAN, Doha Film Institute, cu participarea HBO România.

 


Accesează: