Evenimentul Zilei > Actualitate > Câini antrenați în România pentru a depista persoanele infectate cu SARS-Cov-2
Câini antrenați în România pentru a depista persoanele infectate cu SARS-Cov-2

Câini antrenați în România pentru a depista persoanele infectate cu SARS-Cov-2

Câinii polițiști sunt antrenați în prezent pentru a detecta oamenii infectați cu SARS-Cov-2. Toată acțiunea se desfășoară la centrul Chinologic din Sibiu. Pregătirea patrupedelor a început anul trecut și este pe cale să se termine.

Câinii sunt antrenați în prezent pentru a detecta oamenii infectați cu SARS-Cov-2. Toată acțiunea se desfășoară la centrul Chinologic din Sibiu.

Toată lumea este curioasă dacă acest proiect va avea rezultate. Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că rezultatele procesului de pregăgtire vor fi anunțate cât de curând.

Câinii sunt antrenați cu atenție. Ce mesaj a transmis Lucian Bode pe Facebook

”Câinii sunt antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu! În anul 2020, la nivelul acestei instituții, a fost demarat un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi. Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru”, a transmis, joi, Lucian Bode, într-un mesaj postat pe Facebook.

Lucian Bode și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au vizitat, joi, centruil de pregătire a câinilor de serviciu de la Sibiu, scrie News.ro.

„Am văzut astăzi, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu, multă pasiune, profesionalism și dăruire din partea instructorilor din cadrul centrului și pot spune că rezultatul muncii depuse aici este extraordinar, el având la bază o relație specială, între câine și om”, a mai adăugat ministrul de Interne.