Femeia de 74 ani a dispărut în noaptea de 22 spre 23 octombrie a.c., de la domiciliul din localitatea Sireţel, judeţul Iaşi, transmite Poliția Română. 

În dimineaţa zilei de 23 octombrie a.c., poliţiştii din Iași au fost sesizaţi de fiul bătrânei că mama sa a plecat de acasă, în noaptea precedentă şi nu a mai revenit.

În urma sesizării, poliţiştii de la investigaţii criminale, ordine publică şi criminalistică, sprijiniţi de poliţişti de la rurală, jandarmi, membri ai familiei, vecini şi localnici au demarat de urgenţă căutările în pădurea din apropierea locuinţei femeii.

La căutarea femeii a participat şi câinele poliţist Sav, un ciobănesc german de 1 an și 6 luni.  Sav a luat urma bătrânei  şi a ghidat poliţistul conductor  prin pădure, la aproximativ 20 de km. de locul de unde plecase femeia.

La data de 25 octombrie a.c., câinele şi poliţistul au găsit-o pe femeie, întinsă la pământ, în pădurea din apropierea judeţului Botoşani.

Este prima misiune a câinelui poliţist Sav, pe care şi-a îndeplinit-o cu succes. Anterior, acesta a participat timp de 5 luni la un stagiu de pregătire,  împreună cu poliţistul conductor la Centrul Chinologic “Aurel Greblea” Sibiu.

Conductorul câinelui este agent şef  de poliţie Iulian David, angajat în poliţie din anul 2000, în prezent desfăşurându-şi activitatea la Compartimentul de Investigare Tehnico-Ştiinţifică din cadrul Poliţiei Municipiului  Paşcani.