Unitatea de elită care a condus la atacul împotriva liderului grupului Stat Islamic , Abu Bakr al-Baghdadi, a inclus și un câine care a oferit „servicii incredibile”, dar a cărui identitate trebuie „protejată” , a declarat luni cel mai înalt ofițer al armatei americane.

Animalul a fost “ușor rănit” în timpul atacului, dar “se recuperează complet”, a asigurat șeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley.

Generalul, însă, a refuzat să dezvăluie numele câinelui, pentru că este „încă în teatrul de operațiuni”, scrie AFP.

O fotografie a animalului a fost însă declasificată. Pe contul său de Twitter, Donald Trump a adus un omagiu „acestui câine excepțional”.

Duminică, el a lăudat deja munca unui câine „foarte talentat”, anunțând moartea liderului ISIS, în timpul unei raiduri la o casă din nord-vestul Siriei, cu câteva ore mai devreme.

Pentru a scăpa de forțele americane, Abu Bakr al-Baghdadi a fugit într-un tunel, „urmărit de câinii noștri”, a spus președintele republican.

Încolțit, „și-a declanșat vesta (cu explozibili), omorându-se și omorând cei trei copii ai săi”, a spus Trump într-o alocuțiune televizată.