Evenimentul Zilei > Social > Cadru medical, de la UPU Piatra Neamţ, decedat după ce a fost vaccinat, deşi avea simptome de COVID-19
Cadru medical, de la UPU Piatra Neamţ, decedat după ce a fost vaccinat, deşi avea simptome de COVID-19

Cadru medical, de la UPU Piatra Neamţ, decedat după ce a fost vaccinat, deşi avea simptome de COVID-19

Gheorghe Leca, asistent medical de la UPU Piatra Neamț, a decedat chiar dacă fusese vaccinat anti-COVID-19 la începutul lunii ianuarie. La momentul imunizării, asistentul medical prezenta simptome de COVID-19. După două sptămâni a decedat la spitalul din Cluj-Napoca.

Un asistent medical de la UPU Neamț a decedat în urma infectării cu COVID-19

Gheorghe Leca, asistentul medical de la UPU Piatra Neamț, a pierdut lupta cu viaţa. Bărbatul fusese vaccinat anti-COVID-19 la începutul lunii ianuarie, deşi la momentul imunizării avea simptome de COVID-19. La 12 zile de la vaccinare, Gheorghe Leca a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Două zile mai târziu a murit la spital, în Cluj-Napoca, relatează RomaniaTV .

Asistentul medical Gheorghe Leca, a fost în vârstă de 64 de ani, și lucrase în cadrul UPU Piatra-Neamț.

Gheorghe Leca s-a vaccinat anti COVID-19 pe data de 5 ianuarie. El avea la momentul vaccinării o tuse care ar fi putut fi simptom de infectare cu SARS CoV-2. Deși a menționat acest aspect, medicul de la centrul de vaccinare a dat undă verde pentru imunizare, punând tusea pe seama unei infecții respiratorii de sezon.

Peste douăsprezece zile, la 17 ianuarie, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Asistentul medical a fost internat în Spitalul Județean Neamț, iar în 4 februarie a fost transferat la spitalul din Cluj-Napoca, la cererea familiei, după ce starea i s-a agravat și a fost intubat.

”Am pierdut un coleg și un om deosebit”, a declarat asistenta șefă UPU Piatra-Neamț

Miercuri seară, Gheorghe Leca a murit. Plămânii bărbatului erau foarte grav afectati.

„Am pierdurt un coleg și un om deosebit. Îl cunosc de când am intrat în profesie, mi-a fost mentor, când era asistent șef la secția Boli Infecțioase. În UPU a venit din anul 2016 și în toți acești ani nu a avut o zi de concediu de boală, nu s-a plâns niciodată că ar avea probleme de sănătate. Urma să se pensioneze”, a declarat Gabriela Chitoșca, asistenta șefă a UPU Piatra-Neamț, pentru mesagerulneamt.ro.

Tot miercuri, o infirmieră din secția Chirurgie a Spitalului Județean Neamț, Dana Mihăilescu, în vârstă de 38 de ani, s-a stins, la Iași. Era confirmată infectată cu coronavirus și avea probleme cardiace grave.

„Colectivul secției Chirurgie își exprimă regretul profund în legătură cu pierderea luptei cu boala a doamnei infirmier Mihăilescu Dana, care pleacă dintre noi la o vârstă atât de tânără. Dumnezeu să o odihnească în pace și să îi ocrotească familia!”, au transmis colegii infirmierei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: