Sunt copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 dintr-un cartier mărginaș al orașului Ploiești. Directorul executiv al agenției Paralela 45, Corina Enache, spune că ideea le-a venit după ce, analizând un studiu IRES, au aflat că 22% din populația țării nu a văzut marea niciodată. S-au gândit la copii și au decis să îi aducă pe litoral, an de an, de acum încolo. Cu ajutorul organizației umanitare Concordia care selectează micuții. Corina Enache speră ca și celelalte agenții de turism din țară să le urmeze exemplul.

Aduși pe plajă, când au simțit nisipul sub picioare și au intrat apoi în apa mării, copiii si-au arătat curiozitatea și apoi, încântarea."Am crezut că e neagră dar este albastră și mare, mare", spune Abel, cu părul ud. Fabio spune că a învățat să înoate la Sala Sporturilor din Ploiești iar un prieten de al lui se laudă că primele lecții de înot le-a luat într-o baltă.

 ”Îmi place că e foarte albastră și mare. Mi-o imaginam neagră și cam mică”, spune o fetiță, care intrase în apă cu papucii. Deși apă mării este rece, micuții s-au bălăcit întruna, supravegheați de salvamari și profesori.

Cei 36 de copii vor sta la mare până pe 4 iunie. Sunt cazați gratuit la hotelul Delta din Jupiter. Programul lor cuprinde, pe lângă plajă, vizite la Delfinariu, la Ferma Animalelor Ograda Veseliei din Mangalia,în portul de agrement Tomis, la acvariu, plimbări în Mamaia și pe faleza Cazinoului din Constanța și în stațiuni.