Cadou inedit de Crăciun, de la primărie. Edilii locali, puși la zid: „Sunteți rupți de realitate!"

Cadou inedit de Crăciun, de la primărie. Edilii locali, puși la zid: „Sunteți rupți de realitate!"

În Bacău, tinerii care plănuiesc să-și construiască o casă din fonduri proprii, vor primi gratuit de la municipalitate câte un lot de teren. 

Primăria Bacăului, condusă de către Cosmin Necula și Consiliul Local au bătut palma pentru proiectul „O casă pentru fiecare tânăr". Regulamentul cu privire la atribuirea gratuită a suprafețelor de teren, trecerea din domeniul public în domeniul privat a suprafeței de 42 de hectare și sumele necesare pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal pentru viitorul cartier au fost deja aprobate, în prag de Ajun.

Cartierul de locuințe va fi construit pe strada Poligonului, într-o zonă periferică, la SE de oraș, aproape de Cimitirul Sarata și Aeroportul Internațional „George Enescu".

Primăria Bacău și-a luat angajamentul că va asigura gratuit infrastructura – căile de acces și rețelele de utilități, iar proiectele de casă vor fi puse gratuit la dispoziția celor interesați. De asemenea, tot Primăria va construi în noul cartier spații de odihnă și relaxare, o creșă și o grădiniță, pe modelul zonelor deja cunoscute din raza Bucureștiului, precum Chiajna sau Cernica.

Ne puteți urmări și pe Google News

„După primirea terenului, beneficiarii vor avea la dispoziție un an, ca să-și ridice casele. Alocarea terenurilor se va face pe baza unui punctaj, fiind favorizați tinerii care au un venit, pot demonstra că au cel puțin 8.000 de lei în cont, locuiesc cu părinții sau în chirie ori provin din instituții de ocrotire socială. Câte zece puncte vor primi cei care au muncit în străinătate și se întorc în Bacău. Cei fără copii nu vor fi punctați", informează Ziarul de Bacău.

Comentarii acide la adresa inițiativei Primăriei Bacău

Inițiativa sună bine și nu prea pentru băcăuani, asta pentru că cetățenii au început să-și exprime nemulțumirile.

„'Specialistii' din Primarie au consultat Autoritatea Aeronautica privind amplasarea unui cartier de cladiri in acea zona, case de locuit, gradinite, cresa, cabinete medicale, spatiu comercial? Terenul de fundare de pe amplasament este un teren slab care va necesita lucrari speciale care implica costuri mari atat pentru case cat si pentru celelalte constructii si amenajari propuse. Era mai corect sa se faca o evaluare a acestor costuri si in functie de rezultatul corect obtinut sa se ia o decizie. Daca este o initiativa care sa aiba substrat electoral este jenant", a comentat un cetățean pe Zdbc.ro.

„O casă-n câmp, sub avioane care aterizează/decolează, aproape de fetițe, fără canalizare, gaze și curent tras. Voi sunteți rupți de realitate pe acolo prin primărie bă!", este reacția altui băcăuan.

„Ba stiu exact ce fac, si fac asta de 30 de ani, lanseaza piste false pentru a distrage atentia de la marile probleme ale orasului care raman nerezolvate", crede un alt cititor al presei băcăuane.