Evenimentul Zilei > Sport > Cadou de la UEFA pentru naționala României. „Tricolorii” au câștigat meciul cu Norvegia
Cadou de la UEFA pentru naționala României. „Tricolorii” au câștigat meciul cu Norvegia

Cadou de la UEFA pentru naționala României. „Tricolorii” au câștigat meciul cu Norvegia

Naționala de fotbal a României a câștigat partida cu Norvegia, scor 3-0, pentru că oaspeții nu au ajuns la București.

România a câștigat la „masa verde” scor 3-0, partida cu Norvegia, care ar fi trebuit să dispute duminică. Din cauza unui caz de coronavirus depistat în staff-ul nordicilor, adversarii „tricolorilor” nu au mai ajuns la București, pentru că nu au mai fost lăsați de autorități să zboare către București. Cel infectat a fost chiar căpitanul Elabdelaoui. Jocul contra pentru grupele Ligii Națiunilor, iar elevii lui Mirel Rădoi au pierdut în tur, la Oslo, scor 0-4.

Au cinci zile la dispoziție pentru a face apel

Așa că rezultatul a fost decis în birourile celor de la UEFA. Anunțul a fost făcut de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a forului european. Potrivit Federației, norvegienii pot face apel în următoarele cinci zile.

„Comisia de Disciplină a UEFA a analizat azi meciul anulat dintre România și Norvegia. UEFA a decis că Norvegia va pierde cu 3-0. Federația are cinci zile la dispoziție pentru a solicita justificarea decizie. După aceea, Federația va decide dacă face apel”, se precizează într-un comunicat postat pe contul de Twitter al Federației de Fotbal din Norvegia.

Decizia fusese ușor de anticipat

Decizia celor de la UEFA era previzibilă. „Meciul dintre România şi Norvegia a fost anulat duminică, după ce naţionala Norvegiei nu a primit permisiunea de a se deplasa, în urma unui test pozitiv la coronavirus.

Cel mai probabil, România va câştiga cu 3-0, la masa verde. Norvegia şi-a făcut un lot complet nou pentru a juca meciul cu Austria.

Indiferent de decizia care se va lua în privinţa meciului România – Norvegia, partida de la Viena va stabili câştigătoarea grupei şi ce echipă va promova astfel în Liga A. Norvegia are nevoie de orice victorie în afară de 1-0 pentru a termina pe primul loc”, anunțau jurnaliștii britanici de la Sky Sports.

În această seară, România dispută, în deplasare, la Belfast, ultima partidă din Grupa 1 Liga B valorică, împotriva Irlande de Nord. Clasamentul arată astfel: 1. Austria 12p, 2. Norvegia 9p, 3. România 7p, 4. Irlanda de Nord 1p.