Despre viața lui Turnagiu se poate scrie un scenariu de film. Ultimul act al poveștii criminalului a fost sinuciderea lui în celula Inspectoratului de Poliție al județului Mehedinți, unde a fost găsit spânzurat de partea din metal al patului din celulă.

Criminalul a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean Mehedinți, unde medicii au încercat să îi salveze viața, fără succes, fiind declarat decesul după câteva zile de la internare.

Oficialii de la Serviciul de Medicină Legală Mehedinți vorbesc de faptul că, de două zile, nimeni din familia criminalului nu s-a interesat de soarta cadavrului, fiind foarte probabil ca acesta să rămână în frigiderul instituției. După 30 de zile, cadavrul lui Turnagiu, fie va ajunge la Facultatea de Medicină din Timișoara, unde studenții mediciniști vor învăța anatomia corpului uman, fie va fi îngropat de Primăria Drobeta Turnu Severin, în cadrul unei ceremonii comune, în cadrul căreia sunt înhumate și alte cadavre care nu au fost luate de familie.

Ion Turnagiu se afla în arestul IPJ Mehedinţi din 13 iunie, când a fost arestat preventiv după ce a incendiat o fată de 17 ani din localitatea Dârvari. El a fost acuzat de tentativă de omor după ce a aruncat cu benzină pe o tânără de 17 ani și i-a dat foc.

Fata îl acuzase de viol și agresiune sexuală dar polițiștii nu au luat măsurile imediate, deși știau că au de a face cu o persoană acuzată că a comis cinci crime. Acest lucru l-a ajutat pe Turnagiu care a mers peste tânăra de 17 ani și i-a dat foc. În momentul în care a fost prins de polițiști și dus la audieri, bărbatul a spus că nu vrea să facă declarații, menționând că nu a mai mâncat de 4 zile și că este foarte supărat de plângerea făcută de fată pe numele său. În cele din urmă și-a recunoscut faptele.

Tânăra se simte mai bine, aceasta fiind internată la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, starea acesteia fiind una mai bună, decât la momentul internării.