Cabinetul stomatologic al seropozitivilor, închis

Cabinetul stomatologic al seropozitivilor, închis

Iniţiatorii proiectului de înfiinţare a unui cabinet stomatologic de zi pentru persoanele infectate cu HIV, din Valea Jiului, au reclamat dezinteresul autorităţilor faţă de finanţarea unei astfel de centre. Deschis în luna noiembrie a anului trecut la Petroşani, acesta a fost s-a închis, după patru luni de activitate, din lipsa fondurilor.

Preşedintele Asociaţiei AntiSIDA Noua Speranţă din Petrila, Dorina Ignaţ, spune că acest cabinet a funcţionat puţin timp, iar în ultimele luni a aşteptat o reacţie din partea noilor responsabili ai domeniului medical. Acum, tinerii seropozitivi sunt nevoiţi să apeleze din nou la mila celorlalţi stomatologi.

„A funcţionat patru luni, după care s-a închis. A fost o perioadă foarte bună acolo, copiii şi-au putut rezolva problemele. Dar s-a închis din cauză că nu ar fi bani. Doctorul de aici spune că a adus materiale de acasă, dar nu mai poate continua în acest fel”, afirmă Dorina Ignaţ.

CJAS nu are bani Dr. Vasile Ursachi, cel care a activat în cadrul cabinetului medical inaugurat anul trecut la Petroşani, susţine că, din păcate, nu sunt fonduri pentru ca acest proiect să fie continuat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu mai funcţionează niciun sistem de acest fel, pentru că CJAS nu are bani. Cabinetul de la Petroşani a fost făcut cu foarte mari eforturi, dar nu există fonduri la ora actuală pentru a fi susţinut în continuare. Lipsurile mari sunt la achiziţionarea materialelor cu care lucrăm şi la plata personalului, nu am avut ce face. Însă, dacă ceilalţi stomatologi nu-i primesc pe tinerii seropozitivi, aici este deja o problemă de deontologie”, a declarat medicul stomatolog.