Eu, însă, care am alergie la orice președinte nou ales, pentru că toată lumea îi suflă în fund ca să facă din el balon de înălțat în ceruri, n-am putut să nu remarc unele lucruri de rău augur, inexplicabile pentru mulți, explicabile însă pentru mine, care știu că-n spatele lui Klaus Iohannis stau toți cei care-l urăsc pe Traian Băsescu, de la Milițianul Vasile Blaga pînă la Prea Plina de Ea, Alina Mungiu Pippidi.

La ceremonie a fost prezent și Traian Băsescu. Bunul simț îi cerea lui Klaus Iohannis să se refere și la ceea ce a făcut pînă acum președintele sortant, vorba francezilor, mai ales că acest președinte a consolidat statul de drept și orientarea pro-occidentală a României, obiective cu care Klaus Iohannis a cîștigat alegerile.

Președintele zis și ales nu numai că n-a avut aceste cuvinte, absolut necesare și dacă în locul lui ar fi fost Victor Ponta, dar mai mult a atacat cei zece ani de mandat ai lui Traian Băsescu.

Ce să înțeleg eu din aceste vorbe? „A fost un vot puternic şi foarte clar, îi asigur pe toţi că l-am înţeles. Este acesta, desigur, un moment festiv, dar, în acelaşi timp, vreau să remarc că acum, după 25 de ani de la Revoluţia română, se încheie o etapă şi, iată, românii, prin votul lor, au spus foarte clar:

„Stop şi de la capăt”.

Că noul președinte ia o țară de la zero în materie de democrație, de stat de drept, de independența Justiției?

Dar nu numai atît.

Klaus Iohannis a susținut o teză care poate fi interpretată drept justificarea Loviturii de stat din 2012:

„Voi demonstra ce am vrut să spun atunci când m-am prezentat în faţa electoratului cu afirmaţia „vreau să reconectez preşedintele României la Constituţie”.

Cum adică vreau să reconectez președintele la Constituție? Pînă acum a fost deconectat? Dacă da, înseamnă că Traian Băsescu n-a respectat pînă acum Constiuția.

Cu acuzația asta mincinoasă, Victor Ponta l-a suspendat pe Traian Băsescu în 2012.

Într-un text anterior rîdeam de entuziasmul celor de la Antena 3 că noul președinte Klaus Iohannis va realiza visul lui Dan Voiculescu de debăsificare a României.

Se vede c-am rîs c-a prostul.

Incredibilele atacuri ale lui Klaus Iohannis la adresa celor 10 ani de mandat ai lui Traian Băsescu îmi spun că slujbașii lui Dan Voiculescu știu ei ce știu despre Klaus Iohannis.