”În momentul în care președinții de Consilii Județene sunt aleși indirect, de membrii Consiliului Județean, atunci începe deal-ul. Mai ai nevoie de un vot. <<Știi, te votez, dar am și eu soția, copilul. Târguieli mai mari decât atunci când se alegea indirect șeful Consiliului Județean nu am mai văzut în viața mea. Ca să faci deal-ul, trebuie să pui ceva pe masă, că asta e deal-ul. Nu știu dacă e democrație asta. Eu aș pune prezența obligatorie la vot și-l alegi pe cel mai bun”, a declarat Paul Stănescu la Antena 3.

Secretarul general al PSD a mai spus că Guvernul va modifica legislația electorală prin ordonanță de urgență, referindu-se la alegerea primarilor în două tururi. Stănescu a explicat că, prin ordonanță de urgență, PNL elimină posibilitatea ca PSD să atace legea la CCR, pentru că doar Avocatul Poporului o poate face.

Totodată, Stănescu s-a arătat optimist în ceea ce privește scorurile pe care le-ar obține PSD la alegerile locale și că nu îi este frică de anticipate: „Să nu subestimați PSD niciodată, chiar dacă PSD la ora asta pare că e slăbit. Nu subestimați PSD. Eu sunt convins că vom câștiga alegerile locale, vom obține peste 30%. Și mergem la anticipate. Nu ne e frică de anticipate”.