Evenimentul Zilei > Actualitate > Buzoian ridicat pentru agresiune sexuală și șantaj. Victimele erau minore.VIDEO
Buzoian ridicat pentru agresiune sexuală și șantaj. Victimele erau minore.VIDEO

Buzoian ridicat pentru agresiune sexuală și șantaj. Victimele erau minore.VIDEO

Un buzoian a fost ridicat de poliție, în urma unor percheziții, fiind acuzat de agresiune sexuală și șantaj asupra unor minore. El se folosea de imagini compromițătoare cu acestea pentru a le forța să întrețină relații sexuale.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Buzău a fost reținut de poliție. El este acuzat de agresiune sexuală, act sexual cu un minor și șantaj.

Bărbatul a fost reținut de poliție în urma unor percheziții ale Poliției Buzău. Potrivit presei locale, acesta se numește Costel Ghiță și ar fi fost condamnat pentru viol în trecut. El ar fi un apropiat al lui Gabriel Bodescu, secretar general-adjunct al Federației Române de Fotbal și s-ar ocupa cu administrarea unor terenuri de minifotbal din Buzău, după cum relatează Opinia de Buzău.

Potrivit informațiilor furnizate de poliție, bărbatul în vârstă de 52 de ani este suspectat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu trei minor, din aprilie 2020 până în prezent. Ulterior, acesta le-ar fi amenințat pe fete cu publicarea unor imagini compromiţătoare sau mesaje pe reţelele de socializare. Astfel, Costel Ghiță le-ar fi convins să nu întrerupă relațiiel cu el.

În urma percheziţiilor, polițiștii au ridicat mai multe probe – înscrisuri, fotografii şi medii de stocare. Ei au decis să-l rețină pe bărbat 24 de ore pentru agresiune sexuală, act sexual cu un minor şi şantaj.

Condamnat pentru un viol

Conform unor surse apropiate anchetei, polițiștii buzoieni cred că cele trei minore nu sunt singurele șantajate și că mai există și altele.

De altfel, buzoianul a mai fost condamnat și în anul 2003 la 15 ani de închisoare, după ce ar fi violat o tânără de 19 ani. Fapta s-ar fi petrecut în anul 1997, după o petrecere. iar condamnarea a venit șase ani mai târziu.

După viol, fata s-ar fi sinucis aruncându-se de pe podul de la Mărăcineni în apele râului Buzău. Pe 19 martie 2008, după aproape 11 ani de detenție, Costel Ghiță a fost eliberat condiționat. Costel Ghiță a executat 11 ani de închisoare după care a fost eliberat şi a solicitat în 2013 revizuirea cauzei întrucât se considera nevinovat. Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti i-au respins acţiunea în anul 2014.