Bustul lui Adrian Păunescu, dezvelit la Alba Iulia

Bustul lui Adrian Păunescu, dezvelit la Alba Iulia

Primul bust al poetului Adrian Păunescu a fost dezvelit astăzi la Alba Iulia, în prezenţa a peste 200 de persoane, localnici şi participanţi la Congresul Spiritualităţii Româneşti. Bustul este realizat din bronz de sculptorul Romi Adam.

Participanţii la Congresul Spiritualităţii Româneşti, veniţi din peste 30 de ţări, au purtat în piept cocarde tricolore, având în centru chipul lui Adrian Păunescu, cel care a fost dealtfel preşedintele Congresului în ultimii ani.

Bustul este ampasat pe Aleea Scriitorilor din parcul din faţa Casei de cultură a Studenţilor din Alba Iulia, în apropierea bustului lui Grigore Vieru, dezvelit în urmă cu exact un an, atunci în prezenţa lui Adrian Păunescu. Ambii au fost, în ultimii ani ai vieţii lor, la Alba Iulia pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, ca participanţi la Congresul Spiritualităţii Româneşti.

Bustul lui Adrian Păunescu a fost sfinţit de arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, ÎPS Andrei. printre cei care au ţinut să fie prezenţi la eveniment s-a aflat şi Victor Socaciu, fost membru al Cenaclului Flacăra. Acesta i-a îndemnat pe români să se bucure de "comoara pe care a lăsat-o poetul naţional Adrian Păunescu", referindu-se atât la poezie cât şi la proză şi publicistică.

Ne puteți urmări și pe Google News

De altfel, toţi cei care au luat cuvântul i-au lăudat talentul artistic şi patriotismul, din acest punct de vedere fiind considerat un model de urmat. Bustul a fost realizat cu sprijinul financiar al CJ Alba şi Consiliului Local Alba Iulia, care au contribuit cu aproximativ 25.000 de lei.