Evenimentul Zilei > Politica > Bușoi cere demisia lui Sorin Oprescu
Bușoi cere demisia lui Sorin Oprescu

Bușoi cere demisia lui Sorin Oprescu

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a declarat vineri că se impune demisia lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general al Capitalei.

"Se impune demisia lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general al Capitalei. Dincolo de dezbaterile privind candidaturile la alegerile locale din 2016 cred că este momentul acum să dezbatem un lucru mult mai important. Cred că este timpul să regândim modul în care este administrată Capitala", a spus Cristian Buşoi.

În opinia sa, principala cauză pentru pierderea încrederii în aleşii locali a fost organizarea Primăriei "pe criterii clientelare".

"Am convingerea că nu putem recâştiga încrederea cetăţenilor, a bucureştenilor decât dacă vom impune corectitudinea, onestitatea, verticalitatea drept criterii de integritate nenegociabile în exercitarea funcţiilor publice şi mai ales dacă vom impune performanţa şi profesionalismul ca unic criteriu de formare a unei echipe într-o primărie. Epoca acelora care consideră primăria propria ogradă aşa cum se dovedeşte a fi în cazul lui Sorin Oprescu a apus. Primăria generală trebuie să devină o instituţie cu management eficient, în stare să asigure bunăstarea comunităţii", a afirmat Buşoi.

El a spus că primarul general trebuie să fie un coordonator, care dă o direcţie şi o viziune Primăriei Bucureşti.

"De asemenea, trebuie să fie un partener al Consiliului General şi mai ales un partener al primarilor şi echipelor din sectoare. Cred că înainte de a prezenta orice propunere în perioada următoare toţi cei care vor să îşi asume o funcţie publică pentru anul viitor în Bucureşti trebuie să facă un exerciţiu obligatoriu, să îi consulte pe bucureşteni. (…) Împreună cu PNL, începând de săptămâna viitoare, vom lansa o serie de dezbateri publice pe principalele probleme ale Bucureştiului, cu specialişti independenţi, cu reprezentanţi ai sectorului nonguvernamental, cu cetăţeni care doresc să îşi spună punctul de vedere despre ce nu funcţionează şi cum ar trebui schimbate lucrurile în Bucureşti", a adăugat Buşoi.

Primarul general Sorin Oprescu a fost arestat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Cristian Buşoi şi-au anunţat recent înscrierea în competiţia internă din PNL pentru desemnarea candidatului partidului la Primăria Municipiului Bucureşti la scrutinul de anul viitor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: