Evenimentul Zilei > Politica > Bușoi ARUNCĂ în CÂRCA lui Cioloș eșecul PNL la alegeri. CE propune pentru RELANSAREA partidului
Bușoi ARUNCĂ în CÂRCA lui Cioloș eșecul PNL la alegeri. CE propune pentru RELANSAREA partidului

Bușoi ARUNCĂ în CÂRCA lui Cioloș eșecul PNL la alegeri. CE propune pentru RELANSAREA partidului

Europarlamentarul Cristian Bușoi, candidat la șefia PNL la Congresul din 17 iunie, a spus că partidul a decontat negativ la alegerile parlamentare din iarnă guvernarea tehnocrată din perioada când era premier Dacian Cioloș. El a explicat că formațiunea a rămas cantonată într-un mesaj bazat pe lozinci, lucru care a facilitat victoria PSD.

"Cred că (promisiunile PSD-n.r.) au putut prinde în campania electorală şi sigur, s-a întâmplat lucrul acesta şi pe fondul unei lipse de reacţie a PNL, care în loc să vină cu propriile proiecte, cu propria viziune, cu propriile promisiuni, dar sigur, mult mai rezonabile, mult mai adecvate, mult mai credibile, PNL a rămas cantonat în zona unor lozinci, a decontat tot pasivul, tot negativul guvernării tehnocrate, chiar dacă n-am avut nici o posibilitate să influenţăm deciziile din Guvernul tehnocrat şi în final, PSD şi-a mobilizat tot electoratul care-l votase la locale şi care e electoratul său tradiţional, cu promisiuni şi cu atacuri incorecte, inclusiv cu stimularea unor frici legate de străini, de multinaţionale, de un anume personaj din elita financiară mondială şi aşa mai departe, în timp ce electoratul nostru neregăsindu-se cu totul şi cu totul în discurs, o parte a votat cu o forţă mai proaspătă şi mai credibilă pe teme de integritate, cum este USR-ul, altă parte a rămas acasă şi tot ce a obţinut PNL a fost să fie sprijinit de membrii noştri, de electoratul pe care l-au strâns primarii, organizaţiile noastre", a afirmat Cristian Bușoi la RFI.

Liderul PNL București, a adăugat că partidul trebuie să crească în sondaje pentru a putea câștiga următoarele bătălii electorale. 

"Cu 20% nu vom reuşi să fim cel mai important partid din România, nici măcar nu vom reuşi să avem pretenţia de a bate PSD-ul la următoarele alegeri şi asta va fi rău pentru România, pentru că dacă PSD ia totul în România, atunci România va avea probleme serioase, iar PNL nu va mai conta", a precizat Bușoi.

În cursa pentru funcția de președinte al formațiunii și-a depus candidatura Ludovic Orban, Cristian Bușoi și Viorel Cataramă. Toți trei sunt din aripa vechiului PNL, fostul PDL rămând fără candidați la șefia partidului, după retragerea din competiție a lui Cătălin Predoiu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.