Cum pot obține burse elevii și studenții romi

Cum pot obține burse elevii și studenții romi Sursa foto: Arhiva EVZ

Cum pot obține burse elevii și studenții romi. Termenul de depunere a dosarelor pentru aceste ajutoare bănești a fost prelungit.

Agenția Relații Interetnice (ARI) a anunțat că termenul pentru depunerea candidaturii la concursul de burse de merit pentru elevii și studenții de etnie romă a fost extins.

Termenul de depunere a dosarelor, prelungit

Instituția a anunțat că, până pe 10 decembrie, la ora 17, vor mai putea fi depuse dosarele pentru concursul de burse de merit pentru elevii și studenții de etnie romă, din învățământul liceal, profesional tehnic și superior.

La acest concurs se pot înscrie candidații care îndeplinesc următoarele condiții:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani,
  • nu beneficiază de burse acordate din bugetul de stat.

Cum pot obține burse elevii și studenții romi

Candidații pentru bursele speciale trebuie să prezinte un dosar care va include:

  • scrisoare de intenție;
  • cerere de participare la concurs;
  • o copie a actului de identitate;
  • adeverință din partea instituției de învățământ că este elev sau student și nu beneficiază de burse acordate din bugetul de stat;
  • dovada că este de etnie romă, confirmată prin certificatul de naștere al candidatului/certificatul de naștere al unui părinte/scrisoarea de recomandare din partea unei autorități publice locale/scrisoarea de recomandare din partea mediatorului comunitar/scrisoarea de recomandare din partea unei organizații etnoculturale rome acreditate pe lângă Agenția Relații Interetnice;
  • acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Dosarele de candidatură pentru concursul de burse de merit pentru elevii și studenții de etnie romă trebuie transmise prin email la adresa: secretariat@ari.gov.md.

De asemenea, dosarele pot fi depuse personal sau transmise prin poştă la adresa: str. Alexei Mateevici 109/1, MD-2009, cu mențiunea Concurs „Burse de Merit pentru elevii și studenții de etnie romă”.

Regulamentul pentru aceste burse, pe siteul ARI

Agenția Relații Interetnice mai precizează că dosarele expediate în format electronic vor fi prezentate ulterior în original. În plus, subliniază instituția, dosarele incomplete sau prezentate după termenul limită nu vor fi examinate.

Formularul de candidatură pentru aceste burse poate fi descărcat pe site-ul ARI.

Tot acolo, cei interesați pot consulta regulamentul şi condiţiile de acordare a burselor de merit pentru elevii și studenții de etnie romă din învățământul liceal, profesional tehnic și superior.