Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că obiectivul sportiv imperativ al echipei naţionale este accederea la Euro 2020. „E o șansă ca România să fie cunoscută în conștiința europenilor cu lucruri bune. E o șansă uriașă pentru că Euro 2020 ne va da forța să creștem, să mai urcăm o treaptă în ceea ce numim procesul de europenizare. Avem ținte foarte clare de îndeplinit. Dincolo de obiectivul sportiv, că trebuie să ne calificăm și acesta este un obiectiv imperativ, avem obiective de performanță”, a afirmat șeful de la „Casa Fotbalului”.

Iluminare artificială pentru gazon

Cu gândul la acest eveniment, Primăria Capitalei a procurat un sistem de lămpi cu raze ultraviolete pentru a prelungi durata de viaţă a gazonului de pe „Arena Naţională”.

Acţiunea are ca scop înlocuirea covorului de iarbă înaintea partidei din preliminariile Euro 2016, dintre România şi Ungaria, care se va disputa pe data de 11 octombrie. „Stadionul aparține Primăriei și este un grafic de lucrări. S-a achiziționat acel sistem cu unde ultraviolete pentru a crește durata de viață a gazonului. Și gazonul va fi schimbat. Va fi unul foarte bun. Până la meciul cu Ungaria va fi schimbat, astea sunt informațiile pe care le am”, a mai mărturisit Burleanu. Preşedintele FRF a spus că urmează să întâlnească reprezentanţi ai suporterilor „naţionalei”, deoarece există riscul ca în cazul unor incidente la jocul cu Ungaria, selecţionata condusă de Victor Piţurcă să susţină următorul meci de pe teren propriu, cu porţile închise.