Evenimentul Zilei > Politica > Buget de stat 2021. Ce ministere primesc mai puțini bani?
Buget de stat 2021. Ce ministere primesc mai puțini bani?

Buget de stat 2021. Ce ministere primesc mai puțini bani?

Buget de stat 2021. Au apărut primele informații cu privire la noul buget de stat pentru anul 2021. Câți bani primesc ministerele?

Conform jurnaliștilor de la Antena3, noul buget de stat pentru anul 2021 a diminuat suma primită de Casa de Asigurări de sănătate.

În mod surprinzător, această decizie a fost luată chiar în timpul unui an în care sistemul de sănătate a primit o mare provocare. Mai exact, anul în care pandemia Covid-19 a lovit.

Din bugetul Ministerului Sănătăţii, banii care pleacă către Casa de Asigurări de Sănătate sunt cu trei miliarde mai puţini.

Buget de stat 2021: ce ministere primesc mai puțini bani?

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, ar fi printre cei nemulțumiți de suma oferită în noul buget. El a amenințat că nu va vota noul buget de stat din această cauză.

Vlad Voiculescu ar fi nemulţumit de banii pe care ar urma să-i primească ministerul său.

Anul acesta, Ministerul Sănătății va avea un buget de 17 miliarde. Din acestea, 6 miliarde merg la Casa de Sănătate pentru echilibrare.

În 2020, din întregul buget, spre Casa de Sănătate au mers 9 miliarde. Așadar, anul acesta există o tăiere de 3 miliarde.

Casa de Sănătate a cerut 53 miliarde lei şi a primit 44,8 miliarde, într-un an la pandemiei.

În schimb, bugetul Ministerului Sănătăţii rămâne la fel ca anul trecut, 11 miliarde lei. Asta înseamnă, de asemenea, că nu beneficiază de nicio creștere.

Care este situația la Ministerul Economiei și Culturii?

Vor avea parte de tăieri drastice și aceste două ministere.

Vor exista tăieri şi la Ministerul Economiei. Miniştrii USR ameninţă că nici ei nu vor vota proiectul de buget pe acest an, pentru că este unul auster.

Sunt încă certuri între partidele aflate la guvernare, pentru că fiecare vrea să primească mai mulţi bani pentru ministerele pe care le gestionează.

Ministerul de Finanţe urmează să facă public, miercuri, bugetul pentru anul 2021.

Proiectul care anunţă o serie de măsuri de austeritate, care afectează milioane de români, va merge apoi în Parlament, unde va fi suspus la vot.