Evenimentul Zilei > Sport > Budescu și-a luat adio de la națională. Critici dure pentru Contra: „O bătaie de joc”
Budescu și-a luat adio de la națională. Critici dure pentru Contra: „O bătaie de joc”

Budescu și-a luat adio de la națională. Critici dure pentru Contra: „O bătaie de joc”

Constantin Budescu, Denis Alibec și Dan Nistor au fost din nou umiliți de către Cosmin Contra, dubla decisivă cu Suedia și Spania, în care naționala condusă de către „Guriță" a bifat un eșec lamentabil. 

Convocați de către Cosmin Contra mai mult sub presiunea mediatică, Constantin Budescu, Denis Alibec și Dan Nistor au fost niște prezențe fantomatice la națională. Dacă vorbim despre cuplul de la Astra Giurgiu, Budescu nu a apucat să bifeze vreun minut, iar Alibec a intrat pe finalul partidei cu Suedia. În acest context, mijlocașul de creație din Liga 1 și-a mulțumit fără menajamente nemulțumirea cu privire la relația pe care a avut-o cu Contra.

Constantin Budescu a rămas cu un gust amar după experiența de la națională, sub conducerea lui Cosmin Contra. Jucătorul Astrei și-a luat adio de la națională deja, chiar dacă nu și-a anunțat oficial retragerea de la prima reprezentativă.

„Și noi (n.r. – el și Alibec) ne temeam că nu vom fi în formă, pentru că a fost o perioadă în care n-am jucat în ultimele două săptămâni.

Mi s-a părut o bătaie de joc ce s-a întâmplat la echipa națională și sper să fie ultima dată când sunt întrebat. Nu cred că o să mai ajung pe la Mogoșoaia. Nu mă retrag, că am doar două-trei meciuri pentru națională, dar nu cred că o să mai apar pe acolo”, a declarat Constantin Budescu la finalul partidei FCSB – Astra, 1-3.

În ultima partidă disputată în campionat, Constantin Budescu a oferit două pase decisive, iar Denis Alibec și-a trecut de două ori numele pe lista marcatorilor.