Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > București și porcăiala finală. Piedone – Primarul „Colectiv”, Nicușor Dan cu „Câinele” și Clotilde Armand cu Serviciile
București și porcăiala finală. Piedone – Primarul „Colectiv”, Nicușor Dan cu „Câinele” și Clotilde Armand cu Serviciile

București și porcăiala finală. Piedone – Primarul „Colectiv”, Nicușor Dan cu „Câinele” și Clotilde Armand cu Serviciile

Intrăm în ultima săptămână de campanie electorală. O perioadă în care bucureștenii vor afla ce năzdrăvănii mai au candidați prin biografiile lor secrete.

Miza reală a acestor alegeri locale va fi cine va câștiga Bucureștiul. Primăria Generală, disputată de Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan (USR – PNL) se bat sub privirea atentă a lui Traian Băsescu pe care l-am asistat aseară (din postura de analist tăcut) cum a dat în stânga și în dreapta, aruncând acuze la adresa televiziunilor și a adversarilor politici. A promis că le dă 24 de ore pentru a veni cu un răspuns la acuzațiile sale, dar cred că aici este o armă cu două tăișuri. Dacă nu vine Traian Băsescu în 24 de ore cu lucruri clare va părea doar o simplă porcăială de campanie electorală.

Scandal ca la ușa cortului în direct la TV! Băsescu a terfelit-o pe Firea: Sunteți coruptă

S-a intrat și în această etapă. Era de așteptat pentru că mizele sunt uriașe. Cine câștigă Bucureștiul, a câștigat alegerile locale, în primul rând imagologic, iar în al doilea rând ca rampă de lansare pentru alegerile parlamentare. Iar cursa este destul de strânsă. Unele sondaje la Primăria Capitalei o dau pe Gabriela Firea în frunte, altele pe Nicușor Dan. Unii liberali se tem că PNL va scoate un scor prost la consiliile de sector și Consiliul General, devenind al treilea partid după PSD și USR, alții spun că vor compensa cu cei 17-18 președinți de CJ pe care îi vor anunța duminică seara, pe 27 septembrie.

Este adevărat că de la atacul extrem de dur la adresa lui Nicușor Dan pentru protejarea intereselor unui personaj cu alură de interlop, în tabăra liberală, mai ales cea pro-Orban se simte cum s-a făcut pielea de găină. Că nu este vorba despre un simplu foc de paie putem deduce și din absența lui Nicușor Dan de la inaugurarea Metroului în Drumul Taberei. Acolo era inițial pe lista de invitați, dar președintele Klaus Iohannis nu a vrut să fie în aceeași poză de familie. Un semn prost pentru candidatul PNL-USR!

Noi înregistrări controversate cu Nicușor Dan! Se cere retragerea candidatului susținut de USR și PNL

La Sectoare, lucrurile stau la fel de strâns, iar motivele de îngrijorare ale liberalilor sunt legitime. În Sectorul 1 Clotilde Armand se bate umăr la umăr cu Daniel Tudorache, iar scheleții care cad rând pe rând din dulapul USR-istei nu vor ajuta scorul politic al liberalilor, ci doar vor întări poziția PSD. La S2 revelația Radu Mihaiu (USR) pare că i-a luat fața lui Cristian Popescu (ex-PNL, acum PSD),  dar și aici liberalii nu vor exista ca vot la consiliul local, ca și în Sectorul 3 unde Robert Negoiță (Pro-România) pare că va câștiga, dar pe locul doi vine PSD, nu Adrian Moraru (proaspăt PNL). În Sectorul 4, Daniel Băluță (PSD) va avea o cursă simplă în fața Simonei Spătaru (USR), numai că nici aici PNL nu va conta decât ca al treilea partid.

„Scheleții” din dulapul lui Clotilde Armand. Acuzată că face parte din serviciile secrete

Cele mai interesante bătălii se dau în sectoarele 5 și 6. La S5 lista e plină de celebrități: Marian Vanghelie, Cristian Piedone (PPU), Daniel Florea (PSD) și Cristian Băcanu (USR), fiecare cu atuurile și problemele sale. Cel mai apăsat va fi Cristian Piedone, marcat de incendiul și victimele de la ”Colectiv”, așa că putem spune că fotografia de final îi va dpartaja pe Vanghelie, Florea și Băcanu. Dar avem un vot marginal pentru PNL. Sectorul în care liberalii au șanse, este ultimul de pe listă, Sectorul 6, Ciprian Ciucu (PNL) punându-i probleme discretului Gabriel Mutu (PSD).

De săptămâna viitoare atacuri și mai dure, dezvăluiri și mai stridente. Nu ne rămâne decât dsă ne luăm o pungă de popcorn și să asistăm. Păstrând distanțarea socială.