Evenimentul Zilei > Actualitate > București intră în scenariul roșu. Se pregătesc noi restricții
București intră în scenariul roșu. Se pregătesc noi restricții

București intră în scenariul roșu. Se pregătesc noi restricții

Municipiul București intră în scenariu roșu din cauza creșterii ratei de incidență la 3.05, conform informațiilor oficiale, distribuite de DSP.

București intră în scenariul roșu. Rata de incidență a urcat la 3,05, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică. Joi, incidența era de 2,79 la mia de locuitori.

În aceste condiții, se așteaptă ca autoritățile să ia noi măsuri de restricție, conform reglementărilor anti-COVID. Conform reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mia de locuitori se închid restaurantele la interior. Măsura se aplică și pentru cinematografe, teatre și săli de jocuri de noroc.

De asemenea, școlile vor fi închise, iar elevii vor susține cursurile în sistemul online. Vor rămâne deschise doar creșele și grădinițele, potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății.

Deciziile de restricționare a activităților vor fi adoptate în cadrul unei ședințe a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Anunțul Grupului de comunicare strategică

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 4.342 de cazuri noi de COVID-19. Acestea au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost consemnate 101 decese. În prezent, la ATI sunt 1.067 de pacienţi cu COVID-19.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează sursa citată.

Până vineri, pe teritoriul României au fost confirmate 820.931 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 752.234 au fost declarate vindecate.

La nivel naţional, până la această dată, au fost prelucrate 6.133.554 de teste RT-PCR. De asemenea, au fost prelucrate și 342.496 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 27.868 de teste RT-PCR şi 8.469 de teste rapide antigenice. Un număr de 16.471 de teste RT-PCR au fost realizate în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 11.397 la cerere.

București intră în scenariul roșu

Pe teritoriul României, 45.407 persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu. Alte 13.212 persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 49.963 de persoane se află în carantină la domiciliu. Iar în carantină instituţionalizată se află 127 de persoane.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 834 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori a trecut de 3 în Bucureşti. De asemenea, este peste 3 în judeţele Braşov, Cluj, Ilfov şi Timiş.