Evenimentul Zilei > Actualitate > Scenariu roșu în Valea Jiului. Rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
Scenariu roșu în Valea Jiului. Rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori

Scenariu roșu în Valea Jiului. Rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori

Minerii au stat zile la rând în greva și au protestat pentru a-și cere drepturile salariale. Acum trei orașe din Valea Jiului, respectiv Petroșani, Vulcan și Aninoasa au intrat în scenariul roșu. Incidența cazurilor de COVID-19 în cele trei orașe a trecut de 3 cazuri raportate la 1000 de locuitori.

Scenariu roșu în Valea Jiului. Potrivit autorităților locale se anunţă noi măsuri restrictive în Valea Jiului, după ce trei oraşe au intrat în scenariul roşu. În Aninoasa, Vulcan şi Petroşani, rata de infectare a depăşit 3 la mia de locuitori.

Se anunță restricții în Valea Jiului

„Am pregatit actiuni de dezinfectie, igienizare institutii publice, inclusiv la primarie, am limitat accesul populatiei in primarie pe cat posibil.” a precizat pentru Antena 3, Nicolae Dunaca, primarul din Aninoasa.

Specialistii trag un semnal de alarmă şi spun că populaţia s-a relaxat poate prea devreme si nu mai respectă măsurile de protecţie şi distanţare.

„Era o evolutie fireasca avand in vedere ca actiunea campaniei de vaccinare a dus la relaxarea populatiei. Nu se mai respecta regulile de protectie.”, spune Sebastian Mezei, directorul DSP.

Scenariu roșu în Valea Jiului. Greva a crescut rata de infectare în zonă

În Valea Jiului, există tot mai multe voci în spaţiul public care spun că din cauza grevei minerilor a crescut rata de infectare în zonă. Oamenii admit că nu mai sunt atât de stricţi cu măsurile de protecţie împotriva COVID 19.

„Neglijenta oamenilor, teama sa sa merga sa anunte ca sunt bolnavi, asta cred ca spune tot”.

„Minele de ce nu sunt inchise? Se poate lucra, oamenii merg la munca”, spun localnicii.

Nu as putea constesta ca oamenii nu s-au mai protejat in aceasta perioada a grevei minerilor, dar daca observam, in toata tara este aceasta crestere, a declarat pentru Antena 3 primarul din Vulcan, Cristian Merișeanu.

Medicii avertizează că suntem deja în valul 3 al pandemiei din cauza tulpinii britanice a coronavirusului. În aceste momente în secţiile de terapie intensivă şi spitalele covid cu greu se mai găsesc locuri libere.

Peste 100 de mineri de la exploatarea de cărbune Livezeni, din Valea Jiului, au refuzat să iasă, luna trecută, din subteran, la finalul programului de lucru. Ei erau nemulţumiţi că salariile sunt plătite cu întârziere.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.