Evenimentul Zilei > Actualitate > În București și Ilfov se va călători cu tichet unic
În București și Ilfov se va călători cu tichet unic

În București și Ilfov se va călători cu tichet unic

Tichetul unic de transport în București și Ilfov va fi introdus din toamnă, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Împreună cu Metrorex și CFR, vom implementa, începând din această toamnă, programul tichetului unic de transport. Acest bilet unic, practic, va putea să se adreseze atât companiilor de stat, mă refer aici la RATB, Metrorex, CFR , dar și societăților care au fost create de unitățile administrativteritoriale, precum și firmelor private, noutatea fiind că un călător din București sau Ilfov, cu același bilet, poate să urce și într-un autobuz RATB, poate să meargă și cu metroul, poate să urce și într-un microbuz al unei firme private licențiate în zona București – Ilfov”, a declarat Gabriela Firea.

Însă, consilierul general din partea PNL Cipria Ciucu este sceptic că lucrurile se vor întâmpla așa cum le-a anunțat Firea. „Acum ne spune că va introduce tichetul unic pe RATB, metrou, CFR și maxi-taxi de pe rutele București-Ifov (…) Cum îl va implementa? O călătorie (poate de o stație a RATB) va costa la fel cât o călătorie cu CFR în Ilfov? Cum vor reglementa tarifiele operatorilor privați de maxi-taxi dacă ei nu aparțin de PMB?”, a scris Ciucu pe Facebook.