Evenimentul Zilei > Actualitate > Bucureștenii vor primi căldură subvenționată și în această iarnă. Suma va fi stabilită de Consiliul General
Bucureștenii vor primi căldură subvenționată și în această iarnă. Suma va fi stabilită de Consiliul General

Bucureștenii vor primi căldură subvenționată și în această iarnă. Suma va fi stabilită de Consiliul General

Primăria Generală va subvenționa prețul plătit de bucureșteni pentru căldură, în această toamnă, însă nu se știe cu ce valoare.

Primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan a anunțat că Primăria poate mări subvenţia pe care o acordă în acest moment populației, pentru căldură. Într-o declarație de presă, Nicușor Dan a precizat că Municipaitatea poate suplimenta valoarea actuală a subvenției cu încă 100 – 200 de milioane de lei. În prezent, Primăria Generală plătește o subvenție anuală de 950 de milioane de lei pentru încălzire.

O decizie finală în acest sens, legat de subvenție, a anunțat Nicușor Dan, va fi luată de Consiliul General al Municipiului București.

„În continuare, PMB o să plătească o parte importantă a preţului. Acum raportul este de 2 la 1 şi probabil că raportul o să fie şi mai mare între preţul plătit de primărie şi preţul plătit de cetăţean. (…) În momentul acesta plătim 950 de milioane şi putem să plătim încă 100 – 200 de milioane de lei în plus. Putem, dar decizia – dacă plătim sau nu plătim şi cât plătim – o va lua CGMB”, a spus primarul general, Nicușor Dan.

Până în prezent, preţul de producţie a gigacaloriei a fost de 206 lei, la care s-au adăugat 220 de lei pentru distribuţie şi transport, plus TVA de 19%, rezultând un preţ de 506 lei pentru gigacalorie. Din acest preţ de 506 lei, populaţia a plătit 164 de lei, restul de 340 de lei fiind suportat de Primăria Generală.

sursa foto: EVZ

Prețul gigacaloriei a crescut la 329 de lei

ANRE a stabilit, joi, 28 octombrie noile prețuri de producție pentru gigacalorie. În București acesta va crește de la 206 la 329 de lei plus TVA. Totodată, în aceste zile urmează să fie stabilit preţul de distribuţie şi transport al Termoenergetica.

Ceea ce se știe cu certitudine, conform primarului Nicușor Dan, de la 1 ianuarie, valoarea TVA pentru anumite activități va fi redusă la 5%.

„TVA în acest moment este 19% – general, pentru toate activităţile – şi 5% pentru anumite activităţi. Conform unei legi din această vară, începând cu luna ianuarie TVA va fi de 5% pentru producţia şi pentru transportul de energie termică. Deci o să avem o diminuare din punctul de vedere al TVA. Adică, începând cu 1 noiembrie va fi 329 de lei + 19%, iar din ianuarie o să fie 329 plus 5%”, a spus Nicușor Dan.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: