Centrul familiei a fost dintotdeauna bucătăria, chiar dacă în timp i-au fost adăugate treptat camera de luat masa și camera de zi, iar o bucătărie modernă este mult mai mult decât un loc unde ne depozităm și pregătim mâncarea: ea este scena ideală pentru a vă petrece timpul într-un mod creativ cu prietenii, să organizați mese romantice sau pur și simplu să discutați cu prietenii.

 

O bucătărie modernă înseamnă un spațiu multifuncțional şi deschis

 

Bucătăria este centrul social al casei, care încă din copilărie exercită atracție deosebită asupra noastră. De exemplu, câți oameni își amintesc unde se simt mai confortabil să își facă temele sau chiar să lucreze: pe masa de bucătărie sau la birou? Oricine a organizat vreodată o petrecere acasă știe că, mai devreme sau mai târziu, oaspeții tind să se adune în bucătărie, indiferent de efortul depus cu decorarea camerei de zi.

 

Gătitul și mâncarea au trecut de la a fi o chestiune privată, potrivită doar pentru intimitatea de acasă, la o activitate socială cu caracteristicile unui eveniment – gândiți-vă doar la numeroasele programe de televiziune de gătit și la fenomenul de cult născut în jurul unor bucătari, acum aproape faimoși ca un star de film, cum ar fi englezii Jamie Oliver sau Gordon Ramsay.

 

În același mod în care bucătăria a crescut în importanță, cererile și cerințele privind structura mobilei de bucătărie modernă s-au schimbat considerabil în ultimii ani. Nu numai că bucătăria trebuie să fie funcțională, ci și să comunice un sentiment de bun venit și creativitate. Acest lucru este realizat, de exemplu, într-o bucătărie cu o zonă de masă integrată. Pe lângă fronturile de mobilier și blaturile de lucru, alegerea mesei și scaunelor este așadar fundamentală, responsabilă de coerența întregii amenajări a spațiului.

Cât de dificil este să alegem o bucătărie modernă?

 

Oricine a trebuit vreodată să aleagă un mobilier de bucătărie, știe dificultățile de selecție: o companie de calitate cu istorie și profesioniști experți. Atunci când planificați bucătăria, este corect să procedați cu prudență, să alegeți un design care vă convinge cu adevărat și nu vă va plictisi după câțiva ani. Ideile de proiectare ale mobilierului de bucătărie create de experții noștri sunt proiectate cu precizie pentru a vă asigura că acest lucru nu se va întâmpla, ajutându-vă în alegerea unui aspect atât de important al casei.

 

Ce face acest spațiu perfect? Fiecare dintre noi are o idee diferită cu privire la bucătăria sa ideală, cu toate acestea, mulți sunt de acord să spună că trebuie să satisfacă la modul excelent atât aspectul estetic cât și funcționalitatea. Indiferent de accesoriile de mobilier pe care doriți să le utilizați și de orice stil pe care doriți să-l urmați, de la romantic la cel mai modern sau chiar minimalist, cuvântul de ordine va fi întotdeauna "caracterul locuibil"!

 

Ce fel de bucătărie să alegeți?

 

Deși decorul unei bucătării se concentrează mereu pe gusturile noastre personale, există câteva reguli de bază care pot fi urmate în timpul amenajării și designului, pentru a profita din plin de spațiu și a obține o estetică unitară.

Dar care sunt tipurile de configurări pentru o bucătărie modernă? Care este aspectul cel mai funcțional pentru casa noastră? Există reguli de urmat pentru a mobila această cameră? Experții noștri vă vor sugera cea mai bună soluție pentru nevoile dvs., dar, în principiu, vă prezentăm în continuare cele mai populare configurații de bucătării:

Bucătăria liniară este cea mai comună opțiune pentru spațiile mici. Mobilierul este amplasat pe un perete fără ferestre. Aparatele electrocasnice își găsesc spațiu sub blatul de lucru, în timp ce în partea superioară avem corpuri suspendate și grupuri de coloane. Prețurile tind să fie scăzute, iar funcționalitatea este ridicată. Opțiune recomandată pentru un spațiu mic.

 

Bucătăria în formă de L este probabil una dintre cele mai populare amenajări din bucătăriile moderne. Aranjamentul urmează poziționarea mobilierului de bucătărie pe doi pereți alăturați, creând un triunghi pentru o zonă de lucru eficientă. Prin adăugarea unei mese centrale, soluția este ideală pentru orice familie.

 

Bucătăria de tip galerie dispune mobilierul pe doi pereți opuși, pentru a oferi un culoar de trecere confortabil între cele două fronturi de mobilier de bucătărie. Aparatele electrocasnice pot fi instalate acolo unde este considerat cel mai optim. Este esențial să vă amintiți că trebuie să aveți cel puțin un metru și jumătate lățime între cele două laturi ale mobilierului de bucătărie pentru a vă asigura că nu există probleme cu deschiderea simultană a corpurilor prevăzute cu sertare sau a mașinii de spălat vase.

 

Bucătăria în formă de U este considerată de experți a fi cea mai versatilă dispunere a tuturor timpurilor. Chiuveta, plita și blaturile de lucru pot fi poziționate la distanțe optime, permițând astfel mai multor persoane să gătească simultan fără probleme.

 

Bucătăria cu insulă este cea mai populară configurație în ultima vreme. Este important să țineți cont de triunghiul de lucru (frigider-plită-chiuvetă), transformând astfel insula în adevăratul punct de sprijin, cu chiuveta, dar și cu plita expusă. Dezavantaje? Din păcate, insula necesită mult spațiu.

 

 

Alege o bucătărie modernă 100% made in Italy

 

Mykitchen.ro aduce în România o gamă variată şi ofertantă de mobilă italiană pentru bucătării. Intră pe Mykitchen.ro şi fă cunoştinţă cu toate stilurile de mobilier disponibile. Pentru bucătării moderne, originale şi confortabile, contactaţi specialiştii mykitchen, sau vizitaţi showroom-ul din BD. Ferdinand I, nr.70, sector 2, Bucureşti.

Date de contact

Showroom: Bd. Ferdinand I, nr.70, sector 3, Bucureşti

Tel: 0749 032 522/ 0749 315 295

Email: [email protected]

 

Te-ar putea interesa și: