Evenimentul Zilei > Sport > „Briliantul” devine pedagog la naționala mică. Controversatul Mutu va primi pe mână talentele fotbalului românesc
„Briliantul” devine pedagog la naționala mică. Controversatul Mutu va primi pe mână talentele fotbalului românesc

„Briliantul” devine pedagog la naționala mică. Controversatul Mutu va primi pe mână talentele fotbalului românesc

După o carieră încărcată de incidente, fostul atacant încearcă să răzbată în antrenorat. Piteșteanul va fi numit selecționer la naționala de tineret, pe care trebuie s-o ducă la Euro 2021

Adrian Mutu (40 de ani) revine în fotbalul românesc. Pentru a începe cel mai important proiect din cariera de antrenor. „Briliantul” a ajuns la un acord cu oficialii Federației Române de Fotbal și va prelua locul lăsat liber de Mirel Rădoi la naționala de tineret.

După o experiență scurtă pe banca celor de la FC Voluntari, avută anul trecut, Mutu a ajuns în Emiratele Arabe Unite, la echipa de tineret a clubului Al Wahda. De aici a reușit să facă saltul la naționala mică, acolo unde trebuie să cultive viitorul fotbalului românesc și să ajungă la Europeanul din 2021.
Mutu a ales să meargă pe calea antrenoratului, după o carieră fotbalistică tumultuoasă. Sunt de notorietate controversele și scandalurile în care a fost implicat „Briliantul”, în perioada în care era cel mai valoros jucător al generației sale. Privind retrospectiv, se poate concluziona că piteșteanul a fost un mare risipitor de talent.

Scandal uriaș cu Mourinho

A trecut pe la FC Argeș, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena sau Ajaccio și peste tot pe unde a jucat a atras atenția. Nu numai prin evoluțiile sportive, dar și prin derapajele extrasportive. În 2004, a fost depistat pozitiv la consum de cocaină și a fost dat afară de la Chelsea.

Jose Mourinho este antrenorul cu care românul a avut o relație extrem de tensionată, iar portughezul a cerut testul respectiv. În 2006, atacantul naționalei a fost acuzat de ospătarul Gigi Grosu, de agresiune fizică. Victima susținea că a fost bătut cu o rangă.

La începutul anului 2010, Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină și a primit o suspendare de 9 luni. Abia revenit pe teren, a avut un incident cu un ospătar albanez, Berat Racaj, pe care l-ar fi lovit de mai multe ori. Mutu a avut ieșiri în decor și la echipa națională.

În 2004, înaintea unui meci cu Macedonia a petrecut într-un club din Craiova. În 2009 a plecat fără să anunțe, după jocul cu Serbia, să petreacă alături de un interlop din Belgrad, iar în 2011 a prelungit un chef alături de Gabi Tamaș, cei doi fiind excluși din lot de Victor Pițurcă, înaintea amicalului cu San Marino.

 Sandra Bachici i-a redat echilibrul

În prezent, Adrian Mutu și-a găsit liniștea alături de Sandra Bachici. Cei doi au oficializat relația în tomna anului 2017, atunci când s-au căsătorit, fiind cununați de Cosmin și Alina Contra. Cei doi au un băiat, Tiago, în vârstă de doi ani și jumătate.

„Briliantul” postează de mult ori poze cu soția pe rețele de socializare și relația pare că merge ca unsă. Sandra s-a mutat cu soțul său și copilul, în Emiratele Arabe Unite, acolo unde Mutu și-a găsit de lucru la Al Wada, cu ajutorul Anei-Maria Prodan. Acum, cei doi vor reveni în România, pentru că Adrian se va afla în fața celui mai important moment al carierei de antrenor. Financiar, pentru fostul internațional, numirea în funcția de selecționer al naționalei de tineret este un regres. În Emirate primea un salariu lunar de 15.000 de euro, în timp ce la FRF va încasa 7.000 de euro.

Relație agitată cu Alexandra Dinu

Adrian Mutu a avut o viață sentimentală tumultuoasă, care a făcut deliciul presei mondene. Prima mare iubire a „Briliantului” a fost Alexandra Dinu. Cei doi s-au căsătorit în 2001, nașul perechii fiind Gică Hagi. Relația s-a destrămat în 2003, atunci când Adi și Alexandra au divorțat. Cei doi au un băiat, Mario, în vârstă de 16 ani.

După mulți ani în care piteșteanul n-a vrut să plătească pensie alimentară, și a fost acționat în instanță de fosta soție, lucrurile au intrat pe făgașul normal. Mutu s-a împăcat cu Alexandra și i-a virat în cont 140.000 de euro. Interesant este că problemele legate de consumul de cocaină au început la scurt timp după divorț, atunci când atacantul juca la Chelsea și locuia singur la Londra.

Opt ani alături de bruneta din Dominicană

La fel cum a făcut-o pe plan sportiv, Adrian Mutu a reușit să se replieze repede și în plan sentimental.
După eșecul căsniciei cu Alexandra, internaționalul român a început o relație cu o brunetă din Republica Dominicană: Consuelo Matos Gomez.

Cei doi s-au căsătorit în 2005 și au divorțat după opt ani, în 2013. Pe Adrian îl mai leagă de cea de-a doua soție două fete: Adriana, în vârstă de 13 ani și Maya Vega, 11 ani. Mulți ani, Mutu a avut o relație tensionată cu Alexandra Dinu, după divorț. În schimb, despărțirea de Consuelo s-a produs fără ranchiună și resentimente.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: