Evenimentul Zilei > International > Brexit. UE dă înapoi! Tusk, dispus să negocieze cu Boris Johnson
Brexit. UE dă înapoi! Tusk, dispus să negocieze cu Boris Johnson

Brexit. UE dă înapoi! Tusk, dispus să negocieze cu Boris Johnson

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că UE e dispusă să-i asculte ideile lui Boris Johnson despre Brexit, dacă sunt realiste.

Oficialul a precizat însă, la o conferință de presă ținută la summitul G7 de la Biarritz, Franța, că nu va coopera la un Brexit fără acord.

Președintele Consiliului European și premierul Marii Britanii se vor întâlni, în cursul zilei de duminică, pentru a discuta despre Brexit, în contextul în care Boris Johnson a insistat că țara sa trebuie să iasă din UE până la 31 octombrie, indiferent dacă se va ajunge sau nu la un acord.

Johnson este cel de-al treilea premier care discută cu Tusk despre Brexit de la momentul votului pentru ieșirea din UE, din iunie 2016.

„Uniunea Europeană este mereu deschisă pentru cooperare. Singurul lucru la care nu vom coopera este un Brexit „no deal”. Suntem deschiși să ascultăm idei care sunt eficiente, realiste și acceptabile pentru toți membrii UE”, a declarat Tusk.

„Încă sper că premierul Johnson nu vrea să rămână în istorie ca „Mr. No Deal” (Domnul Fără Acord – n. red.)”, a mai spus Tusk.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: