În același timp, Theresa May a declarat că dorește să se întâlnească cu liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, pentru a stabili un plan privind viitorul relației cu Uniunea Europeană, după Brexit.

Ea a insistat că acordul de retragere, respins de parlamentul britanic de trei ori, va rămâne parte din acordul Brexit.

May a spus că dorește ca extinderea să fie „cât mai scurtă posibil”, înainte de 22 mai, astfel încât Regatul Unit să nu fie nevoit să participe la alegerile europarlamentare de pe 26 mai.

Marea Britanie are timp până pe 12 aprilie să propună un plan, care trebuie acceptat și de UE, sau va pleca fără o înțelegere.

Marea Britanie trebuia să părăsească UE pe 29 martie, dar Theresa May a fost de acord cu o scurtă prelungire, după ce a realizat că Parlamentul nu va conveni o înțelegere până la termenul limită, informează BBC.

După ce au respins de trei ori acordul negociat de premier cu Bruxelles-ul, iar săptămâna trecută, în prima rundă de voturi orientative, au acordat un vot negativ celor opt propuneri parlamentare alternative menite să scoată din impas procesul de retragere din UE în care se află Regatul Unit, aleşii britanici au respins luni cele patru noi variante ale iniţiativelor parlamentare care propuneau o retragere din UE cu consecinţe mai puţin dure.

Te-ar putea interesa și: