Evenimentul Zilei > International > Breaking News. Sportivi români, blocați în mijlocul războiului civil
Breaking News. Sportivi români, blocați în mijlocul războiului civil

Breaking News. Sportivi români, blocați în mijlocul războiului civil

Delegaţia României prezentă la Campionatul Mondial de Karate Junior WKF, din Chile, este blocată în hotelul Crowne Plaza!

Informația, prezentată de Digi 24, a fost confirmată chiar de Octavian Amzulescu, președintele forului de specialitate, care a explicat de ce nu pot părăsi sportivii stabilimentul din Santiago de Chile.

În capitala micuțului stat sud-american este război civil, președintele decretând stare de urgență. Legea marțială funcționează în oraș – cetățenii nu au voie să se deplaseze pe străzi după orele 19.00, iar circulația mașinilor a fost și ea interzisă!

Octavian Amzulescu a declarat că sportivii sunt, totuși, în siguranță, iar autoritățile române le-au promis sprijin consular în caz de nevoie.

„Sportivii sunt în siguranță, cazaţi la Crowne Plaza, din Santiago de Chile, deoarece acolo este cartierul general al acestui Campionat Mondial de Karate WKF Juniori. Doamna ambasador Monica Știrbu este în permanent contact cu ei. A trecut pe la hotel, s-a asigurat că totul este în regulă, le-a oferit orice fel de asistență este nevoie. Nu este absolut nicio problemă, nu este nici un pericol, sunt în siguranță toți, atât doar că ar fi bine să nu iasă din hotel, pentru că, dacă te confunzi cu mulțimea, dacă te duci printre protestatari, s-ar putea să mănânci un pic bătaie”, a explicat președintele Federației.

Cei 23 de sportivi sunt însoțiți în Chile de doi antrenori federali.

Campionatul Mondial urmează să înceapă joi, iar ultima zi de concurs este duminică. Deocamdată, nu s-a anunțat anularea competiției. Luni, delegația română are bilete de avion rezervate pentru întoarcerea acasă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International, Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: