Informația, prezentată de Digi 24, a fost confirmată chiar de Octavian Amzulescu, președintele forului de specialitate, care a explicat de ce nu pot părăsi sportivii stabilimentul din Santiago de Chile.

În capitala micuțului stat sud-american este război civil, președintele decretând stare de urgență. Legea marțială funcționează în oraș – cetățenii nu au voie să se deplaseze pe străzi după orele 19.00, iar circulația mașinilor a fost și ea interzisă!

Octavian Amzulescu a declarat că sportivii sunt, totuși, în siguranță, iar autoritățile române le-au promis sprijin consular în caz de nevoie.

„Sportivii sunt în siguranță, cazaţi la Crowne Plaza, din Santiago de Chile, deoarece acolo este cartierul general al acestui Campionat Mondial de Karate WKF Juniori. Doamna ambasador Monica Știrbu este în permanent contact cu ei. A trecut pe la hotel, s-a asigurat că totul este în regulă, le-a oferit orice fel de asistență este nevoie. Nu este absolut nicio problemă, nu este nici un pericol, sunt în siguranță toți, atât doar că ar fi bine să nu iasă din hotel, pentru că, dacă te confunzi cu mulțimea, dacă te duci printre protestatari, s-ar putea să mănânci un pic bătaie”, a explicat președintele Federației.

Cei 23 de sportivi sunt însoțiți în Chile de doi antrenori federali.

Campionatul Mondial urmează să înceapă joi, iar ultima zi de concurs este duminică. Deocamdată, nu s-a anunțat anularea competiției. Luni, delegația română are bilete de avion rezervate pentru întoarcerea acasă.