Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep, campioană la Praga! Românca a bifat titlul cu numărul 21
Simona Halep, campioană la Praga! Românca a bifat titlul cu numărul 21

Simona Halep, campioană la Praga! Românca a bifat titlul cu numărul 21

Simona Halep, locul 2 WTA, a reușit, duminică, să câștige turneul de la Praga, al doilea trofeu al româncei în acest sezon.

Simona Halep – Elise Mertens, 6-2, 7-5.

Simona Halep și-a îndeplinit statutul de principala favorită a întrecerii de la Praga și a reușit, duminică, să-și adjudece trofeul din capitala Cehiei. În finală, cosntănțeanca a înfruntat-o pe belgianca Elise Mertens (24 de ani, 23 WTA), pe care a învins-o în minimum de seturi, scor 6-2, 7-5. Așadar, după șase luni fără tenis, Simona a bifat primul titlu post-pandemie.

În urma succesului de la Praga, Halep și-a trecut în palmares titlul cu numărul 21, din 38 de finale. Practic, aceasta a fost treia finală la rând după cele de la Wimbledon și Dubai. Totoodată, este al doilea ei titlu în acest sezon, după cel cucerit în februarie, la Dubai, ultima sa competiție înainte de întreruperea din luna martie cauzată de noul coronavirus. Pentru victoria din Cehia, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 43.000 de dolari.

Niculescu şi Olaru, învinse în finala de dublu a turneului de la Praga

Perechea Monica Niculescu/Raluca Olaru a pierdut finala de la Praga după ce au fost învinse de Lucie Hradecka/Kristyna Pliskova, după o oră şi şase minute de joc, scor 2-6, 2-6.

Pentru că au ajuns până în finală Niculescu şi Olaru au obţinut 5.000 de dolari şi câte 180 de puncte WTA.