Scenariul roșu presupune că toate școlile se închid, iar elevii vor învăța online. Contactat telefonic, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat că nu are în vedere convocarea astăzi a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

„Nu. În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă judetene și cel municipal se

intrunesc, după depășirea unei rate de 3. Deci daca astazi s-a anuntat, 48 de ore inseamna luni si marti. 3,02 e foarte putin depasit ca sa panicam lumea. O sa vedem, mai ales ca rata dupa care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. In fiecare luni e comunicata rata aferentă celor 14 zile anterioare”, a declarat Gheorghe Cojanu, pentru Edupedu.ro.

Ultima statistică de la ministerul Educației

Potrivit centralizării  făcute de minister, peste 11 mii de unități de învățământ din România își desfășoară cursurile cu participarea elevilor și a profesorilor în sălile de clasă:

11.381 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

5.235 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

1.040 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3; implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

291 de școli din scenariul online  predau în acest mod cursurile din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 749 unităţi şcolare figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii