Evenimentul Zilei > Monden > Breaking news. Realitatea TV dispare! Când va emite pentru ultima dată
Breaking news. Realitatea TV dispare! Când va emite pentru ultima dată

Breaking news. Realitatea TV dispare! Când va emite pentru ultima dată

Update! „Din fericire, Realitatea TV nu moare, ci va continua emisia pe Realitatea Plus. Televiziune de știri a fost un ghimpe insuportabil în coasta lui Ponta”.

UPDATE: Narcisa Iorga reacţionează la cald despre cazul Realitatea TV. Aceasta scrie pe social media că: „Din fericire, Realitatea TV nu moare, ci va continua emisia pe Realitatea Plus”.

Narcisa Iorga: Ca să nu se bucure orice nebun pentru suprimarea unui post de televiziune adus în stare de insolvență de un management care nu are nicio legătură cu cel actual, nici cu jurnaliștii care muncesc de 18 ani pentru ca acest post să se păstreze decent într-un audiovizual dominat de promiscuitate, am să fac un scurt istoric al obsesiei lui Ponta pentru închiderea Realității TV:

– În noiembrie 2012, Victor Ponta emite o ordonanță de urgență prin care modifică Legea audiovizualului, lege organică. Eram în plen, în sala de ședințe a CNA, unde există câteva monitoare care transmit în direct mai multe posturi de televiziune. Așa am aflat și noi că Guvernul USL ne modifica legea. Pentru orice modificare adusă acestei legi, CNA trebuie consultat. Așa spune Constituția.

-Văzând amploarea aberației pe care singur o comisese, Ponta a dat înapoi, declarând că OUG n-a fost publicată în Monitorul oficial, că mai trebuie să fie avizată de Ministerul Justiției și alte instituții. Totuși, anunțul fusese făcut în conferință de presă, de către purtătorul de cuvânt Andrei Zaharescu, de la pupitrul Guvernului. Evident, era o o minciună marca Ponta. Ordonanța fusese adoptată, dar a renunțat s-o mai publice. Pentru moment”, a scris Narcisa Iorga, iar mai multe date lămuritore puteţi citi AICI.

Ştirea iniţială:

Ultima zi de emisie Realitatea TV este 30 octombrie.

„Trebuie să analizăm îndelung şi să cântărim bine când decidem să închidem o televiziune. Ca şi la Estrada TV, am votat împotriva închiderii unui post TV, pentru că eu cred că este nevoie de Realitatea pe piaţa românească şi că cetăţenii au nevoie de acest post de televiziune şi de asemenea am luat în calcul la votul meu toată argumentaţia spusă de reprezentanţii Realitatea TV, de toată situaţia dată de legea specială, de legea insolvenţei în care se află, de faptul că textul nostru legal nu specifică exact astfel de situaţii, acolo unde legea nu distinge punctual eu pot să vin să interpretez în spiritul legii”, a afirmat Cristina Pocora, membru CNA.

La rândul său, Radu Herjeu, membru CNA, a punctat că nu a vrut să ignore prevederile legii. „Eu nu mi-am luat această libertate de a ignora prevederile legii. (…) Aici legea spune ‘nu poţi să prelungeşti licenţa’, nu că nu poţi să votezi pentru prelungirea licenţei”, a afirmat el, conform Agerpres.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: