Editura Evenimentul si Capital

Percheziții DNA la Primăria condusă de Olguța Vasilescu. Este verificată o șpagă pentru un complex acvatic construit pe bani europeni

Olguţa Vasilescu.
Autor: | | 66 Comentarii | 8185 Vizualizari

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, ce ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.

Update ora 12.00 Potrivit unor surse judiciare, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prev. de art. 181 alin. 1 din Legea nr.78/2000.

Ancheta procurorilor vizează posibile acte de luare de mită în formă continuată, dare de mită, splălare de bani

 • Procurorii au indicii potrivit cărora Luis Guilherme Gomes de Almeida, în calitate de director executiv al SC Polystart Impex SRL cu ajutorul unor persoane cu funcţii de decizie, pe care le corupe, desfăşoară acţiuni în direcţia fraudării fondurilor europene angajate în execuţia proiectului „Craiova-Water Park – Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova”, prin înregistrarea în situaţiile de plată aferente cererilor de rambursare a unor lucrări/servicii fictive.
 • Despre „Craiova-Water Park – Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova” se cunoaşte că este un proiect finanţat prin intermediul P.O.R., Axa Prioritară 5- Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul Major de Intervenţie 5.2. – Crearea, modernizarea, dezvoltarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice, cod SMIS 14794, al cărui beneficiar este Primăria municipiului Craiova. Valoarea estimată a proiectului este de 86.066.199 lei, din care 30.320.010 lei fonduri comunitare din F.E.D.R., iar antreprenorul general al lucrărilor este asocierea SC DELTA ANTREPRIZĂ CONSTRUCŢII ŞI MONTAJ 93 SRL – SC POLYSTART IMPEX SRL – SC UTI GRUP SA.
 • Cu ocazia întocmirii situaţiilor de plată pentru lucrările realizate în intervalul iulie - decembrie 2013, în cadrul Obiectivului nr. 3 – „Bazine Acoperite”, din dispoziţia lui Luis Guilherme Gomes de Almeida, au fost înscrise în situaţiile de plată cantităţi de materiale care nu au fost utilizate /lucrări care nu au fost executate în fapt, valoarea acestora fiind facturată (aproximativ de 2.350.000 lei).
 • Surse DNA: Decontări pentru produse fictive

  Surse judiciare au explicat că pentru crearea aparenţei de veridicitate a decontării contravalorii materialelor/lucrărilor care nu au fost utilizate/executate în fapt, în respectivele situaţii de plată s-au inclus cantităţi de materiale neutilizate/lucrări neexecutate prin raportare la specificaţiile prevăzute în proiectul tehnic. Efectiv, s-a procedat la compararea consumurilor efective cu cele prevăzute în proiectul tehnic şi s-au inclus în decontări consumuri fictive, specificate însă în proiectul tehnic.

  În urma investigaţiilor efectuate există suspiciunea că în schimbul acceptului de avizare la plată a cheltuielilor fictive, solicitate la decontare, precum şi în baza înţelegerilor anterioare, dirigintele de şantier, Romanescu Cezar-Răzvan, a impus directorului executiv Luis Guilherme Gomes de Almeida, încă de la momentul demarării lucrărilor de execuţie, acordarea unui „comision" în cuantum de 1% din valoarea fiecărei situaţii lunare de plată.

  "Ingineria"

  Codruta Kovesi, lovitura de GRATIE! Va fi procuror european. Antunul facut de STRAINI. ULTIMA ORA

  Pagina 1 din 2

  Stirile zilei

  Alte articole din categoria: Justiţie

  Alte articole din categorie

  capital.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  fanatik.ro
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  playtech.ro
  unica.ro
  dcnews.ro
  stiridiaspora.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE ŞI