Breaking News! Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere acces în regiunea Douma din Siria. Sute de persoane afectate de atacul chimic!
Editura Evenimentul si Capital

Breaking News! Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere acces în regiunea Douma din Siria. Sute de persoane afectate de atacul chimic!

OMS cere acces în Douma
Autor: | | 1 Comentarii | 605 Vizualizari

Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere acces în regiunea Douma din Siria în care a avut loc atacul chimic. OMS a aflat că sute de persoane sunt afectate.

OMS susţine că rapoartele patenerilor de la faţa locului arată că au fost afectate de atacul chimic peste 500 de persoane.

Damascul neagă orice implicare în atacul chimic.

SUA au ameninţat un un “răspuns în forţă” la cele întâmplate, în timp ce Rusia a calificat acuzele americane drept un “pretext” pentru atacarea Siriei, mai scrie BBC.

OMS citează rapoarte de la faţa locului care arată că 70 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma atacului.

De asemenea, aceleaşi surse precizeză că 500 de persoane au prezentat simptome caracteristice expunerii la substanţe chimice toxice care includ difucultăţi de respiraţie, iritarea membranelor mucoase nazale şi perturbări ale sistemului nervos central.

Două clinici medicale de la faţa locului au fost, la rândulor lor, ţinte ale atacului”, mai arată OMS

Ar trebui să fim cu toţii indignaţi de aceste imagini teribile cu ceea ce s-a întâmplat la Douma” spune Dr. Peter Salama de la OMS

"OMS cere acces imediat şi nerestricţionat în zona atacată pentru a putea furniza îngrijiirile necesare celor afectaţi şi pentru a putea evalua impactul celor întâmplate asupra populaţiei civile."

Activiştii care se opun regimului lui Assad, membrii echipajelor de salvare şi medicii susţin că atacul chimic asupra Douma în Ghouta de Est a fost lansat de forţele guvernamentale care au folosit bombe cu substanţe chimice toxice.

Reacţia Comunităţii Internaţionale

Reprezentantul Franţei la Consiliul de Securitate al ONU a declarat că arma chimică a fost folosită în mod deliberat pentru a ajunge în subsolurile folosite de rebeli drept buncăre în luptele cu trupele Damascului.

După atac, Siria şi Rusia au semnat un acord de evacuare cu rebelii de la Jaish al-Islam care, până în prezent, controlau Douma

Rusia şi-a folosit dreptul de veto, marţi, în Consiliul de Securitate al ONU, pentru a respinge un proiect american de rezoluţie ce prevedea crearea unui mecanism de anchetă privind folosirea armelor chimice în Siria, după atacurile de sâmbătă de la Douma.

Proiectul american de text - care a întrunit 12 voturi pentru, două contra (Rusia şi Bolivia) şi o abţinere (China) - propunea crearea, pentru un an, a unui nou "mecanism de anchetă independent al Naţiunilor Unite" (UNIMI) privind recurgerea la arme chimice în Siria.

ONU nu mai dispune la ora actuală de niciun organism de anchetă cu privire la atacurile chimice în Siria de la încetarea, la sfârşitul anului 2017, a activităţii JIM, un grup mixt al ONU-OIAC, al cărui mandat nu a putut fi reînnoit din cauza numeroaselor vetouri ale Rusiei.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate