Evenimentul Zilei > Social > Breaking news. Număr de WhatsApp înființat de Poliție pentru reclamarea celor care nu au masca de protecție
Breaking news. Număr de WhatsApp înființat de Poliție pentru reclamarea celor care nu au masca de protecție

Breaking news. Număr de WhatsApp înființat de Poliție pentru reclamarea celor care nu au masca de protecție

Bucureștenii pot suna la numărul 0800 800 358. pentru a afla date despre COVID.

Bucureștenii sunt încurajați de Poliția Capitalei să reclame la numărul Telverde  0800 800 165 persoanele care nu poartă.mască. De asemenea, Poliția Capitalei oferă un număr la care pot fi trimise fotografii cu cei surprinşi că nu respectă regulile sanitare.

Avalanșă de apeluri la Poliția Capitalei

Miercuri au fost sesizate nereguli în a efectuării unui număr de 27 de apeluri, în timp ce la sfârşitul săptămânii trecute, mai puţin de 10 cetăţeni au apelat în Bucureşti numărul TELVERDE 0800 800 165. În ultima vreme tot mai mulți bucureșteni apelează la poliție pentru a reclama cazurile celor care sfidează reguiile de protecţie împotriva coronavirus.

Sesizări și pe WhatsApp

Pentru-i determina pe tot mai mulți bucureșteni să facă acest tip de sesizări şi pentru a descuraja pe cei care sfidează regulile pandemiei, Poliţia Capitalei pune la dispoziţia bucureştenilor şi un număr de WhatsApp. Numărul este 0755.021.218, unde persoanele pot trimite fotografii sau imagini video cu cazurile surprinse.

„De la operaţionalizarea acestei linii telefonice, cetăţenii şi-au arătat disponibilitatea de a sesiza în ce locuri, spaţii sau mijloace de transport în comun au observat persoane, care fie nu poartă, fie poartă în mod necorespunzător masca de protecţie. Pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare, Poliţia Capitalei a intensificat controalele în toate zonele Municipiului. Acum facem un apel la cetăţeni, să ne sprijine în identificarea locurilor, şi mijloacelor de transport unde, anumite persoane, nu respectă normele de protecţie individuală”, arată Poliţia Capitalei.

Număr telefonic și pentru situațiile legate de COVID- 19

„Verificăm cele sesizate şi mai mult decât atât, în urmă acestor telefoane am construit o hartă a punctelor fierbinţi, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecţie, zone care vor face obiectul unor verificări amănunţite”, se arată în comunicat.

Cei care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19 pot suna la numărul 0800 800 358. Aici pot fi solicitate informaţii despre modul în care se manifestă virusul, potrivit antena3.ro,