Mircea Beuran, medicul care este acuzat într-un dosar de luare de mită, a fost scos din arestul de la domicliu și plasat sub control judiciar, scrie Antena3.

Eliberarea acestuia este, bineînțeles, condiționată. Dacă Beuran nu va respecta termenii controlului judiciar, acesta va fi din nou plasat în arest la domiciuliu sau preventiv.

„Atrage atenţia inculpatului Beuran Mircea că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc. pen., cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.


Profesorul este suspectat de procurorii DNA că a primit 10.000 de euro mită în anul 2018 pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală.

Postul urma să fie scos la concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

În trecut, DNA a precizat faptul că dosarul reprezintă consecința unei sesizări depuse chiar de medicul care l-ar fi mituit pe Beuran.