„Incendiu major produs în București, sector 3, str Ilioara, la Fabrica de Electromontaj, cu degajări mari de fum. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție. ISU București Ilfov”, se arată în mesajul RO-ALERT.

UPDATE 20.00. Pompierii ISU au transmis că în bazin se află acid clorhidric diluat, nu sunt posibilități de propagare și se acționează pentru protecția vecinătăților. Incendiul a fost localizat în jurul orei 19.30.

De asemenea, ISU a precizat că au fost efectuate două măsurători a calității aerului în zonă și nu s-au constatat depășiri ale valorilor acceptate.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis un comunicat privitor la evoluția norului de fum:

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Electroaparataj, Str. Ilioara, Sector 3, se apreciază că în cursul acestei nopți circulația aerului va fi relativ slabă și se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că evoluția norului de fum va fi de dispersie lentă și de deplasare către nord-est. În intervalul menționat, în zona de interes cerul va avea înnorări. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”.

ISU București-Ilfov a transmis, inițial, că este vorba despre un incendiu la un bazin, posibil cu zinc, nu se cunoaște cu exactitate, de pe str. Ilioara, fabrică Electromontaj. Sunt degajari mari de fum iar flăcările s-au extins la nivelul acoperișului halei pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Hala are o suprafață de aprox. 2500 mp, construcție P+1.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat că nu există victime.

„Sunt mai multe forțe la fața locului. Situația va intra sub control, în scurt timp. La acest moment nu avem victime și nu avem informații cu privire la victime. Ținem legătura cu colegii de la fața locului. Important este că informațiile spun că vor ajunge să controleze situația în scurt timp”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

La faţa locului au fost trimise 20 de autospeciale de stingere, 2 autoscări, un echipaj de descarcerare, un echipaj CBRN şi 2 maşini SMURD.

 

Te-ar putea interesa și: