Evenimentul Zilei > Justitie > Breaking News. Fostul procuror Mircea Negulescu, reţinut pentru cercetare abuzivă
Breaking News. Fostul procuror Mircea Negulescu, reţinut pentru cercetare abuzivă

Breaking News. Fostul procuror Mircea Negulescu, reţinut pentru cercetare abuzivă

Fostul procuror Mircea Negulescu, zis şi Portocală, a fost reţinut miercuri seară de procurorii SIIJ, pentru falsificarea de documente şi va fi propus pentru mandat de arstare de 30 de zile, informează România TV.

Mircea Negulescu, fostul procuror de la DNA Ploiești, a fost reținut, miercuri seară, de procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie! Potrivit primelor informații, Negulescu a fost reținut în dosarul Tony Blair. Alături de Negulescu a fost reținut și un polițist. Cei doi vor fi prezentați joi, în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Fostul procuror Portocală a fost reţinut pentru fabricarea dosarului Tony Blair. Potrivit procurorilor, Victor Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatori, potrivit Romania TV.

Fostul procuror Mircea Negulescu a fost trimis în judecată pentru cercetare abuzivă, influenţarea declaraţiilor martorilor şi participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.

Procurorul ”Portocală” se află în arestul Capitalei pentru 24 de ore, iar mâine va fi adus în fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Dosarul Tony Blair

În Dosarul Tony Blair, Victor Ponta a fost acuzat de procurorii anticorupţie că a aranjat vizita fostului premier britanic în România pentru a câştiga capital de imagine în campania electorală din 2012. Vizita ar fi plătit-o Sebastian Ghiţă, care ar fi dat 220 de mii de euro şi ar fi primit, în schimb, un loc pe listele PSD pentru Parlament.

În perioada când Victor Ponta era lider al PSD, Tony Blair a venit de mai multe ori în România. În campania din 2012, care face obiectul dosarului DNA, fostul premier laburist al Marii Britanii a venit la București, unde a conferențiat la invitația unei fundații finanțate din bani publici și înființate de doi dintre consilierii lui Victor Ponta. 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: