Evenimentul Zilei > Social > Când se deschid școlile. Premierul a făcut anunțul momentului
Când se deschid școlile. Premierul a făcut anunțul momentului

Când se deschid școlile. Premierul a făcut anunțul momentului

Când se deschid școlile. Premierul a anunțat că decizia va fi comunicată public după întâlnirea pe care o va avea cu președintele Klaus Iohannis.

Când se deschid școlile. Premierul Florin Cîţu a anunţat că marţi, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, va lua decizia cu privire modul de desfăşurare a cursurilor şcolare începând din 8 februarie.

„Vom avea mâine toate informaţiile şi pe baza acestor informaţii vom lua decizia. Nu pot să mă antepronunţ. Până mâine vom avea mai multe informaţii”, a spus prim-ministrul.

Când se deschid școlile. „Nu avem o îmbunătăţire fantastică”

„Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou.

Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Florin Cîţu înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Prim-ministrul a subliniat că prioritatea o reprezintă siguranţa în şcoli.

Să ne asigurăm că sunt în siguranţă acolo

„Am avut o discuţie şi am văzut că deja ministrul Educaţiei a ieşit şi a explicat care sunt numărul de autorizaţii, avize. Există o diferenţă între autorizaţii şi avize. Trebuie să găsim o formulă să funcţionăm”, a adăugat premierul.

„Nu poţi să construieşti peste noapte nici spitale, nici şcoli, dar, în acelaşi timp, trebuie să găsim cele mai bune modalităţi prin care oamenii să fie în siguranţă atât în şcoli, cât şi în spitale. În momentul acesta, asta este, de fapt, prioritatea: cu ce avem să ne asigurăm că sunt în siguranţă acolo”, a mai explicat prim-ministrul.

Pe 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis anunța că, din 8 februarie, urmează ca majoritatea şcolilor să se redeschidă, dar o decizie finală va fi luată pe 2 februarie. El preciza că se revine la sistemul în care se ţine cont de evoluţia pandemiei de COVID-19 în fiecare localitate.

Când se deschid școlile. Ce a spus ministrl Cîmpeanu

„Există un procent de 47% din cadrele didactice din învățământul preuniversitar care s-au înscris pe platforma de vaccinare. Dintre acestea 31%, în jur de 60.000 de cadre didactice au fost deja programate. La nivelul personalului didactic auxiliar, există un procent de 50% deja doar pentru învățământul preuniversitar, care sunt înscrise în platformă, iar 34% sunt deja programate”, spunea ministrul Sorin Cîmpeanu, pe 24 ianuarie.

„Vor fi puse la un loc realitățile din educație și realitățile din domeniul sanitar. Deși este foarte greu de pus în balanță dreptul la educație și dreptul la sănătate, într-o astfel de situație, îndrăznesc să spun că dreptul la sănătate, condițiile sanitare, evoluția epidemiologică vor avea întâietate, din păcate, față de educație”, a mai spus atunci ministrul Educației.

Cîmpeanu a adăugat că există motive de optimism. Că școlile s-ar putea redeschide fizic din 8 februarie. La ultima întâlnire cu responsabilii din Sănătate, estimările cu privire la evoluția ratei de infectare au fost pozitive. Drept urmare, a precizat ministrul, există motive să credem că școlile vor fi redeschise.